https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Vintips till grillat

Grillsäsongen har dragit igång. Solen lyste i och för sig med sin frånvaro länge i maj men flera av er har förmodligen grillat vid flera tillfällen ändå. Och ja, helt klart ska väl inte vädret styra en grillkväll! Eller? Nej absolut inte. Grilla på även om det regnar, eller snöar för den delen och njut av god mat, gott vin och en fin tillvaro. Att välja ett vin till grillat kanske ibland upplevs som svårt. En del av oss funderar kanske inte ens på det utan vi väljer vårt favoritvin medans en del av oss verkligen försöker få ihop det. Ett tips är att välja ett vin som inte är allt för strävt, om man väljer ett rött. Om valet faller på ett vitt vin, ta ett som inte är supertorrt, gärna något fylligt. Skulle man vilja ha ett mousserande vin kan det vara bra för smakerna att välja ett som inte är alltför torrt och krispigt då också. Som sagt, själva grillningen är njutningen, att få umgås med vänner och familj över en bit mat. Throw a shrimp on the barbie darling!

 

Marastoni Valpolicella Ripasso Superiore, Nr: 50285, 99:-

Marastoni kommer från Valpolicella i Italien gjort på druvorna Corvina och Corvinone. Marastoni Ripasso Superiore är en kraftig och fyllig Ripasso med alla de klassiska smakerna på plats. Doften bjuder på mörka körsbär, torkad frukt, färska örter, choklad och fat. Gärna om det ligger en köttbit på grillen!

 

Prohibition Zinfandel, Nr: 72449, 99:-

Ett amerikanskt vin gjort på druvan Zinfandel. Fruktig doft av mogna plommon, mörka körsbär och lite örtig med rostade fat och vanilj. Smaken är fruktig med mogna mörka bär, plommon och fat med bra syra och mjuka tanniner. Till grillade grönsaker och till en köttbit!

 

Armatura Governo all’ uso Toscano, Nr: 50261, 95:-

Ett italienskt vin gjort på Sangiovese och Colorino som jäses med både färska och en del något torkade druvor, som tillsätts under själva jäsningen. Inslag av solmogna körsbär, choklad, kryddor och fat med en bra längd med frisk syra samt avrundad sötma i avslutet. Grillat kött, fläsk, kyckling, grönsaker och grillad halloumi!

 

Saint Clair Origin Pinot Noir, 2019. Nr: 16015, 109:-

Saint Clair Origin kommer från Nya Zealand och druvan är Pinot Noir. Kryddigt vin med jordgubbar, ingefära, fattoner och vanilj. Smakrikt med mjuka tanniner och hög syra och körsbär  i eftersmak. Grillad lax med kalla såser som har hög syra!

 

Saint Clair Pioneer Block 3, Nr: 3577, 129:-

Ett nyazealändskt vin på druvan Sauvignon Blanc. Friskt och fruktigt, torrt vin med mycket citrus, lime, passionsfrukt och svartavinbärsblad. Grillad fisk med en färskpotatissallad och en kall sås med örter, eller grillade räkor!

 

Turckheim Pinot Blanc Organic, Nr: 1002, 119:-

Vinet kommer från Alsace i Frankrike och druvan är Pinot Blanc. Fruktigt och druvigt vin med melon, päron och citrustoner. Det är något fylligt och har en liten druvsötma som passar bra till mat som är lite kryddstark. Grillad fisk med såser som är kryddade med lite chilisås. Grillade grönsaker och tomat med mozarella och lök som grillas i foliepaket!

 

 

Gran Passione Organic Pink Sparkling, Nr: 50337, 85:-

Fruktigt mousserande vin med jordgubbar, hallon, apelsin och persika i både doft och smak. Vinet har en liten restsötma som ger extra skjuts till jordgubbar och persika i smaken. Grillade räkor med en sallad!

 

Hotel Starlino Rosé Torino Aperitivo, Nr: 78565, 269:-

Starlino Aperitivo Rosé kommer från Italien och har toner av blodgrapefrukt, malört, apelsin, fläder och kryddor. Perfekt som aperitiv eller efter maten också. Kan blandas med mousserande vin, tonic eller som den är med is!

 

 

 

Publicerat: 4 juni, 2021
Skrivet av: Carina Mian

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.