https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Varan har lagts i din varukorg!

Meny
Vinhyllan.se
  • Sök

Vinhyllan provar Trebbiano

Trebbiano är en grön vindruva som förekommer i princip hela vinvärlden, framförallt tillsammans med andra druvor. Trebbiano används även flitigt till bland annat balsamvinäger och konjak. I Italien finns Trebbiano i många variationer, till exempel Trebbiano di Abruzzo och Trebbiano du Lugana som vi provat. Grunden är alltid densamma men karaktären skiljer sig beroende på vart druvan odlas, precis som alla andra druvor. I Sverige har druvan inte fått så stor uppmärksamhet ännu, det finns cirka 10 stycken produkter på Systembolaget, alla i beställsortimentet. Jämför detta med t.ex Chardonnay så är det över 700 st. Druvan ger viner med hög syra och ganska neutral smak.

Vinhyllan genomförde i slutet av Augusti 2018 en provning av 5 st viner gjorda på druvan Trebbiano. Vinerna är en blandning av produkter i beställningssortimentet och fasta sortimentet (finns i butiker).

Testpanelen bestod av inbjudna prenumeranter och anställda på Vinhyllan. Till provningen hade vi plockmat, bland annat ost, kyckling och olika frukter för att testa hur vinet fungerade med eller utan tilltugg. Nedan kan ni se vad vi kom fram till. Betyget är satt efter pris och smak.

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.