https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Varan har lagts i din varukorg!

Meny
Vinhyllan.se
  • Sök

Vinhyllan provar Syrah

Syrah eller Shiraz? Till att börja med så är det viktigt att poängtera att Syrah och Shiraz är precis samma druvsort. Syrah kommer från Frankrike, men när man introducerade druvan i Australien så började vinmakarna av någon anledning kalla den för Shiraz. Kanske hade det något med dialekt att göra eller så ville man mest ge sorten ett lite roligare smeknamn. Numera så är Shiraz välkänt men det är inte alla som inser att det är precis samma sak som Syrah. Läs mer om Syrah..

Vinhyllan genomförde i mittan av Januari 2018 en provning av 5 st viner tillverkade av Syrah. Vinerna är en blandning av nyheter i beställningssortimentet och produkter som redan finns på hyllan i utvalda butiker.

Testpanelen bestod av inbjudna prenumeranter och anställda på Vinhyllan. Till provningen hade vi plockmat, bland annat lagrad ost, skinka och salami, för att testa hur vinet fungerade med eller utan tilltugg. Nedan kan ni se vad vi kom fram till. Betyget är satt efter pris och smak.

 

Publicerat: 19 januari, 2018
Skrivet av: Vinhyllan.se

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.