https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Varan har lagts i din varukorg!

Meny
Vinhyllan.se
  • Sök

Vinhyllan provar Sangiovese

Sangiovese är en klassisk Italiensk druva som odlas främst i Toscana och den intilliggande regionen Emilia-Romagna. De bästa vinerna på Sangiovese odlas i regionen Chianti med omnejd, men det är den mest odlade blå druvsorten i hela centrala Italien och finns i många olika varianter, i Montalcino kallas den till exempel för Brunello eller Sangiovese Grosso.

En ung Sangiovese har ofta en färsk fruktig och lite kryddig smak, medan den efter lagring i ekfat kan få inlag av ek och lite tjära. Den friska fruktigheten övergår också mer åt mörka körsbär, plommon, lakrits och viol.

Vinhyllan genomförde i början av November en provning av 5 st viner tillverkade av i huvudsak Sangiovese. Vinerna är en blandning av nyheter i beställningssortimentet och produkter som redan finns på hyllan i utvalda butiker.

Testpanelen bestod av inbjudna prenumeranter och anställda på Vinhyllan. För att förhöja upplevelsen hade vi bland annat plommon, choklad, viol, kryddor, lakrits och kanel som hjälp för att identifiera dofter. Det fanns även plockmat, bland annat lagrad ost och lufttorkad skinka, för att testa hur vinet fungerade med eller utan tilltugg. Nedan kan ni se vad vi kom fram till. Betyget är satt efter pris och smak.

 

Publicerat: 3 november, 2017
Skrivet av: Vinhyllan.se

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.