https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Varan har lagts i din varukorg!

Meny
Vinhyllan.se
  • Sök

Vinhyllan provar Chardonnay

Inom produktion av vitt vin så kan man säga att den allra vanligaste druvsorten är Chardonnay. När man talar om denna typ av vin så kommer ofta smak av ek på tal. Det beror på att Chardonnay-viner ofta har inslag av ek eftersom man på olika sätt har tillsatt denna smak. Det finns fler framträdande doftinslag som melon, gräs och vanilj. Det här är ofta viner med hög surhetsgrad och gyllene färg. När man smakar på dem så får man ofta en len känsla i gommen, lite som sammet. Läs mer om Chardonnay..

Vinhyllan genomförde i mitten av April 2018 en provning av 6 st viner gjorda på druvan Chardonnay. Vinerna är en blandning av produkter i beställningssortimentet och fasta sortimentet (finns i butiker).

Testpanelen bestod av inbjudna prenumeranter och anställda på Vinhyllan. Till provningen hade vi plockmat, bland annat lagrad ost, skinka och melon för att testa hur vinet fungerade med eller utan tilltugg. Nedan kan ni se vad vi kom fram till. Betyget är satt efter pris och smak.

 

Publicerat: 20 april, 2018
Skrivet av: Vinhyllan.se

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.