https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Varan har lagts i din varukorg!

Meny
Vinhyllan.se
  • Sök

Vinhyllan provar Cabernet Sauvignon

En av världens mest kända druvor är Cabernet Sauvignon som anses ha uppstått under 1600-talet i sydvästra Frankrike då man av misstag korsade Cabernet Franc med Sauvignon Blanc. Denna druvsort odlas nu flitigt världen över och ger sträva röda viner med inslag av bär och vanilj. Det här är viner med höga tanninhalter och som dessutom brukar ha hög alkoholhalt. Just det att tanninhalten är så pass hög gör att druvsorten passar bra för långa lagringsperioder. Man kan lagra Cabernet Sauvignon viner i flera årtionden med mycket goda resultat. Läs mer om Cabernet Sauvignon..

Vinhyllan genomförde i slutet av November en provning av 5 st viner tillverkade av Cabernet Sauvignon. Vinerna är en blandning av nyheter i beställningssortimentet och produkter som redan finns på hyllan i utvalda butiker.

Testpanelen bestod av inbjudna prenumeranter och anställda på Vinhyllan. För att förhöja upplevelsen hade vi bland annat plommon, choklad, lakrits, lagerblad, blåbär och vanilj som hjälp för att identifiera dofter. Det fanns även plockmat, bland annat lagrad ost, ädelost och salami, för att testa hur vinet fungerade med eller utan tilltugg. Nedan kan ni se vad vi kom fram till. Betyget är satt efter pris och smak.

 

Publicerat: 24 november, 2017
Skrivet av: Vinhyllan.se

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.