https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Varan har lagts i din varukorg!

Meny
Vinhyllan.se
  • Sök

Vinhyllan provar Barbera

En av de vanligaste vinsorterna från Italien är Barbera som odlas i regioner som Asti och Alba. Det här är en druva som å ena sidan inte anses vara lika fin som andra italienska druvsorter som Nebbiolo men som ändå är mycket populär. Detta beror delvis på den krispiga smaken och en låg tanninhalt, men också på grund av att vinet inte behöver mer än 1-2 års lagring. Färgen är så mörk att den nästan är svart och det här är ett mycket bra val för den som är ute efter en fruktig smak men inslag av bär. Läs mer om Barbera..

Vinhyllan genomförde i mittan av December 2017 en provning av 6 st viner tillverkade av Barbera. Vinerna är en blandning av nyheter i beställningssortimentet och produkter som redan finns på hyllan i utvalda butiker.

Testpanelen bestod av inbjudna prenumeranter och anställda på Vinhyllan. För att förhöja upplevelsen hade vi bland annat bär, vanilj, choklad och kanel som hjälp för att identifiera dofter. Det fanns även plockmat, bland annat lagrad ost, skinka och salami, för att testa hur vinet fungerade med eller utan tilltugg. Nedan kan ni se vad vi kom fram till. Betyget är satt efter pris och smak.

 

Publicerat: 15 december, 2017
Skrivet av: Vinhyllan.se

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.