https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Varan har lagts i din varukorg!

Meny
Vinhyllan.se
  • Sök

Vårsläpp av maltwhisky från High Coast Distillery

Vid Ångermanälven i Västernorrland ligger High Coast Distillery som har varit i produktion sedan 2010 och släppt flera serier med maltwhisky sedan starten. I en serie som heter Origins har de tagit fasta på platsen, historien och geografin som hyllar deras ursprung. I serien ingår den eleganta orökta Älv (Delicate Vanilla), Hav (Oak Spice), Berg (Pedro Ximenéz) och Timmer (Peat Smoke)

Den 27 mars 2020, släpps en whisky som heter Silent Mills 01, Marieberg. Silent Mills är en hyllning till de många sågverk som en gång fanns runt Ångermanälven där nu destilleriet ligger. I Silent Mills 01, Marieberg utgår man från Timmer som är en de fyra som ingår i Origins serien. Whiskyn är rökig och har lagrats 1st fill Bourbon barrels och virgin american oak.

Den 2 april 2020, kommer ytterligare en buteljering som heter Cinco.

-Cinco är en orökt whisky från fem olika sherryfatslagringar, Fino, Amontillado, Palo Cortado, Oloroso och Pedro Ximénez  berättar Roger Melander, destillerichef på High Coast Distillery. Vi var på destilleriet på pre-release den 21 mars och testade dessa kommande släpp. I Silent Mills 01 finns en tydlig rökton som får mig att tänka på whisky från Islays sydkust. Toner från den amerikanska eken balanseras på ett fint sätt av bourbonfaten. Det märks att Silent Mills är lite äldre än Timmer och har mer karaktär från ekfaten. I Cinco finns tydliga vaniljtoner och en kryddighet från den spanska eken. Sherrykaraktären är väldigt unik tack vare att allt från väldigt torr till väldigt söt och fruktig sherry har lagrats på ingående fat. Så vitt jag vet har ingen gjort något liknande tidigare med fem olika sherryfatstyper i en och samma buteljering.

 

Publicerat: 22 mars, 2020
Skrivet av: Carina Mian

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.