https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Varan har lagts i din varukorg!

Meny
Vinhyllan.se
  • Sök

Prosecco tycker no om Nosecco

Les Grands Chais de France lanserade en produkt med namnet ”Nosecco” för en tid sedan. Ett alkoholfritt mousserande vin som vi i Sverige fick tillgång till via Systembolaget 2018. Det tog inte lång tid för Prosecco DOC Consorzio att reagera på namnet med argument att ”Nosecco” är missvisande och alltför nära förknippat med den italienska mousserande drycken Prosecco.

Man menade på Les Grands Chais de France att drycken inte var menad vara en rival till Prosecco i Storbrittanien och att ”Nosecco” egentligen kom från det italienska ordet ”secco” som betyder ”torr” och att namnet också understryker att det är en mousserande dryck utan alkohol.

Prosecco DOC Consorzio har nu vunnit tvisten om varumärket. För övrigt kan tilläggas att Prosecco är väldigt skyddat av både producenter och den italienska regeringen. I oktober förra året beslagtog polisen hundratals Pringelschips smaksatta med Prosecco från en supermarket i Veneto för att de använde sig av just Prosecco i namnet.

 

 

 

 

Publicerat: 26 juni, 2020
Skrivet av: Carina Mian

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.