https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Varan har lagts i din varukorg!

Meny
Vinhyllan.se
  • Sök

Ny sambrygd mellan Sigtuna Brygghus och Captain Lawrence

Uppföljaren till Hops n’ Sap blir raka motsatsen.

Med det lyckade resultatet för Hops n’ Sap i färskt minne var både Sigtuna Brygghus och Captain Lawrence väldigt sugna på en uppföljare. I slutet av september var Captain Lawrence Head Brewer och grundare Scott Vaccaro på besök på Bryggeriet utanför Sigtuna och det mäskades in vad som skulle bli en total motsats till den stora NEIPAn som bryggdes sist. Namnet på den nya brygden kom passande nog att heta ”Dry but Swede”.

”Let’s make it dry but sweet kom vi överens om och det var verkligen det som var utmaningen för oss. Hur får vi fram de härliga humletonerna samtidigt som vi gör en supertorr öl?” säger Karl Kusa på Sigtuna Brygghus.

Denna Brut IPA är en ale där man lyckats jäsa ut praktiskt taget all restsötma samtidigt som man hållit nere beskan. Den nya brygden är rikligt torrhumlad och innehåller Sigtunas nya lupulinhumle vilket ger ölet en stor humlearomatisk karaktär med stora toner av tropisk frukt samtidigt som ölet är extremt torr, med alkoholhalt på 5,8%.

Dry but Swede lanseras i systembolagets beställningssortiment 2018-11-05 och säljs som 6-pack med ett styckpris om 27,90kr/st.

Fakta:

Sedan Craftölsrörelsens start på 90-talet har IPA varit en av de mest innovativa stilarna. Men nya ölsorter som den saftiga New England (NEIPA), humlefyllda session IPA och lägre ABV har lett till raka motsatsen, nämligen det som kallas Brut IPA. Denna champagneliknande öl hämtar sitt ursprung från vinvärlden, då brut i champagne betyder väldigt torr. Och precis som sin torrhet är Brut IPA väldigt blek och brusande i sin stil. Trenden har endast funnits i något år, då den bara bryggts på några få ställen i SF-BAY-området. Stilen uppfanns av Kim Sturdavant, en bryggmästare på Social Kitchen & Brewery i SF. Det dröjde dock inte länge förrän stilen spred sig bland de närliggande bryggerierna.

 

Källa: https://www.mynewsdesk.com/se/galatea/pressreleases/nya-sambrygd-mellan-sigtuna-brygghus-och-captain-lawrence-2768244

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.