https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Maison Mirabeau har drabbats av bränder i vingården

I Provence i Frankrike hittar vi Maison Mirabeau som producerar rosévin. Ägarna Jeany och Stephen Cronk bestämde sig för att leva sin dröm och flyttade från London med sina tre barn till Provence med ambitionen att producera världens bästa rosévin. De har sedan grundandet av Mirabeau 2010 fått flera fina utmärkelser och priser för sina viner. Vi kan här i Sverige hitta två av deras viner på Systembolaget och importören är Sigva AB.

De senaste dagarna har vi tyvärr kunnat läsa och se på deras Instagram att de haft problem med bränder som ödelagt flera hektar i området. Branden startade i södra Frankrike av en cigarett och spred sig sedan till Cotes de Provence med hjälp av Mistralvinden och det torra landskapet. 7000 hektar har ödelagts av bränderna och flera andra vingårdar har drabbats hårt.

De skriver själva att de är tacksamma för att alla från Mirabeau med djuren inräknade är säkra och hann evakueras och att de ser positivt framåt. Bilderna är från deras Instagram och visar en del av förödelsen på deras ägor. Vi skickar en varm tanke till dem!

 

@maisonmirabeau

 

Publicerat: 23 augusti, 2021
Skrivet av: Carina Mian

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.