https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Varan har lagts i din varukorg!

Meny
Vinhyllan.se
  • Sök

Klimatsmartare flaskor

Med lättare glasflaskor kan vi bidra till en bättre miljö på jorden. Den potentiella klimatvinsten motsvarar utsläppen från att köra jorden runt 1 500 gånger.

En viktig klimatfråga

Klimat- och miljöfrågan har blivit vår tids kanske största utmaning. Som alla företag vill vi bidra till att jorden ska må bra. Hittills har vi mest jobbat med det ekologiska sortimentet. Nästa steg är att bidra till mindre klimatpåverkan. Lättare glasflaskor är ett sätt att göra just det.

Glasflaskor påverkar klimatet mest

Förpackningarna är det som påverkar klimatet mest när det gäller Systembolaget och dryckerna vi säljer.

Bland förpackningarna är det en av de vanligaste och populäraste som påverkar mest: Flaskor i glas som inte går att panta.

Av allt vin som säljs står glasflaskorna för en betydande andel. Och tittar man på klimatpåverkan jämfört med andra förpackningar är andelen ännu större.

Det enkla sambandet är att ju tyngre glasflaskan är, desto större blir klimatpåverkan. Därför vill vi öka andelen lättare glasflaskor för vin. Lättare glasflaskor är därför uppmärkta med en särskild etikett i butikshyllan.

Än så länge finns bara helflaskor vin uppmärkta, men ambitionen är att glasflaskor i andra storlekar och för andra drycker också ska kunna ha etiketten.

Även PET-flaskor och returglasflaskor, andra förpackningar som är klimatsmartare än tyngre glasflaskor för engångsburk, är extra synliga med egen etikett. Tillsammans går alla flaskor under namnet klimatsmartare flaska. Det går också att söka på förpackning på systembolaget.se.

 

Källa: https://www.omsystembolaget.se/hallbarhet/klimat-miljo/lattare-glasflaskor/?fbclid=IwAR1H8TsNZcClZ0Zuwrv8l_bO2HdgPevVKLqYVf7S2qUoI2H89CWrCNKFYvg

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.