https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Innis & Gunn lagrad på whiskyfat från Laphroaig släpps den 13 april

Den 13 april släpper skotska bryggeriet Innis & Gunn en speciell utgåva i samarbete med whiskyproducenten Laphroaig. Innis & Gunn Islay Whisky Cask är lagrad på ekfat som tidigare lagrat Laphroaig 10 YO Single Malt Scotch Whisky. Ölen har lagrat på whiskyfaten i 12 veckor som tillfört smaker som vanilj, torvrök och något blommiga toner.

Totalt släpps en begränsad upplaga om 35 000 flaskor. Innis & Gunn Islay Whisky Cask säljs i presentförpackning skapad av den skotska konstnären Hope Blamire som fick i uppdrag att skapa ett konstverk som fångade atmosfären på Islay.

Dougal Gunn Sharp, grundare av Innis & Gunn säger: ”Islay Whisky Cask framkallar verkligen ön som inspirerar både vårt öl och den ikoniska Laphroaig. Den fylliga, torvade jorden som är karaktäristiskt för Islay ger whiskyn dess distinkta, komplexa smaker och det är dessa som vi försökte fånga i denna djärva, begränsade upplaga. Resultatet är uppenbart redan innan du tar din första klunk, när du öppnar flaskan, välkomnas du med den tydligt torviga, komplexa aromen som definierar Laphroaig.

Att arbeta med Hope Blamire kompletterar till en stark skotsk trio av genuint skotskt hantverk. Hennes målning fångar vackert den robusta, dramatiska skönheten i Islay och den resulterande förpackningen visar konsumenter att de kommer få uppleva något speciellt.

Islay Whisky Cask-samarbetet med Innis & Gunn, Laphroaig och Hope Blamire är ett perfekt exempel på den kvalitet som kan uppnås när du arbetar innovativt med ditt hantverk och förenas med andra talanger.”

Chris Richardson, Global Sr. Director på Laphroiag, säger: ”Vi är glada att samarbeta med ett annat ikoniskt skotskt dryckesvarumärke för att sammanföra den fylliga rökigheten hos Laphroaig med Innis & Gunn’s djärva amber ale. Islay Whisky Cask Laphroaig Edition är perfekt för alla som älskar den oförglömliga smaken av Laphroaig och vill uppleva den i samspel med de djupa, fylliga smakerna från en av Skottlands bästa öl. 

Islay Whisky Cask kommer att finnas i utvalda Systembolagsbutiker den 13 april 2021.

Artikelnummer: 1170503.

Pris: 39:90 kr. 

Alkoholhalt: 7,4 %. 

 

Källa: mynewsdesk

 

Publicerat: 24 mars, 2021
Skrivet av: Carina Mian

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.