https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

I maj lanseras Bollinger R.D 2007 i Sverige

I maj lanseras Bollinger R.D. 2007 på den svenska marknaden. Två datum att hålla koll på är 18 maj då det exklusiva släppet av standardbuteljen sker och 20 maj när magnumflaskorna lanseras i webbsläppet. Bollinger R.D. (Recently Disgorged) representerar Madame Bollingers djärvhet, en gammal årgång som släpps strax efter dess degorgering med en mycket låg dosage. Madame var alltid före sin tid och med Bollinger R.D. 2007 ser champagnehuset tillbaka till sina rötter och skapar en årgång med historien i åtanke.

Bollinger R.D. 2007: Djärv och livfull

Doften är komplex med toner av honung och brioche följt av kryddiga toner av ingefära och kummin för att sedan gå över till toner av mirabellplommon, torkat aprikos och hasselnötter. Smaken är livfull och ren med toner av gula plommon, valnötter och anis och avslutas med en tydlig fräschör. För Bollinger R.D. 2007 har saffran valts ut av champagnehuset som den perfekta kombinationen, servera därför gärna champagnen till havskräftor med saffrans vinägrett, hälleflundra med krispigt saffranstäcke eller kyckling med saffran- och ingefärasås.

En serveringstemperatur på 8 grader rekommenderas. Bollinger R.D. kan drickas under samma år som degorgering och då uttrycker champagnen en aromatisk smak med fruktiga toner. Alternativt så lagras den i flera år efter degorgering för att få fortsätta mogna och med tiden kommer champagnen att visa det djup av aromer som endast en riktigt bra årgångschampagne kan.

Bollinger R.D. 2007 består av 70% pinot noir och 30% chardonnay från 14 olika crus, där 91% är Grand crus och 9% Premier crus. Fermentering sker helt på ekfat. Hos Champagne Bollinger är det endast de bästa årgångarna som blir en Bollinger R.D.

The 2007 vintage of the R.D. cuvée embodies the House’s dedication to hard work and Madame Bollinger’s vision. It underscores our belief in the authenticity of our expertise. The contrast between freshness on the palate and the spicy aromatic intensity of Bollinger R.D. 2007 brings a new experience of the cuvée to lovers of fine wine.” Charles-Armand de Belenet, General Manager of Champagne Bollinger

Madame Bollinger

Madame Bollinger skapade en helt unik stil och smak där den aromatiska intensiteten av de bästa årgångarna sattes i kontrast med en friskhet. En friskhet som är resultatet av druvornas naturliga syra vid skörden som förstärks av Extra Brut dosage. Hennes arbete var en revolution som skulle ha bestående inverkan på Bollingers stil så väl som på hela champagnevärlden. Bollinger R.D. (Recently Disgorged) lanserades för första gången 1967, då med årgång 1952, och var den första i Champagne att specificera ett degorgeringsdatum på etiketten.

 

För årgång 2007 har Champagne Bollinger valt att gå tillbaka till originaletiketten som en hommage till dess rötter. Etiketten har redesignats, bokstäverna är nu i den legendariska fonten från 1952, degorgeringsdatumet pryder ännu en gång etiketten på framsidan och Madame Bollingers djärvhet lever kvar än idag.

Bollinger R.D. 2007 750 ml, tillfällig lansering 18 maj
2 900 flaskor, 2 099 kr, nr 92590
Bollinger R.D. 2007 1 500 ml, webblansering 20 maj,
30 flaskor, 4 299 kr, nr 9257306

 

Källa: Mynewsdesk, Arvid Nordquist Vin & Öl

Vill du läsa mer om Bollinger följ länken: https://www.champagne-bollinger.com/en/INT/stories/stories/bollinger-r-d-2007

 

Publicerat: 30 april, 2021
Skrivet av: Carina Mian

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.