https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan
Meny
Vinhyllan.se
  • Sök

Exklusiva lanseringar från Ward Wines i december

Från Ward Wines kommer två eklusiva lanseringar i december. Nyheterna kommer från Trimbach med en klassisk Riesling från Alsace och från Louis Michel et Fils en uppskattad Chablis från hjärtat av regionen och dessa lanseras i december i Systembolagets tillfälliga och exklusiva sortiment.

Trimbach Cuvée Frédéric Emile 2012

Vinhuset Trimbach’s prestigefyllda signaturvin, Cuvée Frédéric Emile släpps som exklusiv lansering. Vinet är namngivet efter Frédéric Emile som garanti för den kvalitet som Trimbach står för sedan 1898. Druvorna odlas på syd- och sydostsluttande terasser på Grand Cru vingårdarna Geisberg och Osterberg i Ribeauvillé där familjen Trimbach odlat och producerat vin sedan 1626.

Trimbach Cuvée Frédéric Emile är balanserad, torr och fyllig med citrus och mineraltoner. Syran är i perfekt balans med den långa eftersmaken. Ett gastronomivin till lättare kötträtter, fisk och vegetariska rätter. Drick nu eller lagra i tjugo år eller längre.

Trimbach Cuvée Frédéric Emile
Årgång: 2012
Artikel nr: 9570801
Antal flaskor: 1200 st
Pris: 475kr
Lansering: TSV 8 december

Louis Michel et Fils Chablis Premier Cru Montmain 2018

Vinhuset Louis Michel et Fils är ett familjeföretag som tillverkat vin sedan 1800-talet. De äger vingårdar i alla fyra appellationerna och deras vinstockar som är i genomsnitt 45 år gamla ger viner med utryck av terroiren från de specifika vingårdarna. Vingården Montmain som ligger i sydvästra Chablis består av den för området typiska kalkrika lerjorden kimmeridge, vilket ger lite mer kraftfulla viner med bra lagringsduglighet.

Vinet bjuder på blommiga toner tillsammans med gul stenfrukt och citrusfrukt. Syran är balanserad och i den långa eftersmaken finns även lätt sälta och mineralitet.

Louis Michel et Fils Montmain

Årgång: 2018
Artikel nr: 9510101
Antal flaskor: 1800 st
Pris: 299kr
Lansering: TSV 15 december

 

Källa: Mynewsdesk

 

Publicerat: 3 december, 2020
Skrivet av: Carina Mian

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.