https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan
Meny
Vinhyllan.se
  • Sök

Domaine Rabiega släpper sin första egna blend

Domaine Rabiega togs över i juli 2020 av Gastrodev Vin & Sprit AB som tillsammans med en handfull svenska investerar vill återskapa gårdens forna glans. Vingården Domaine Rabiega ägdes under lång tid av statliga Vin & Sprit AB men förvärvades i juli 2020 av Gastronomic Development SARL, ett helägt dotterbolag till Gastrodev Vin & Sprit AB. Domaine Rabiega ligger strax utanför Draguignan i Provence, Frankrike.

Domaine Rabiega, i Gastrodev Vin & Sprits ägo, släpper sin första egna specialblend på marknaden. Tillsammans med vinmakaren Lars Torstenson på Domaine Rabiega, har de tagit fram en blend av två årgångar, 2018 och 2019. Det är en blandning av 70% Syrah och 30% Cabernet Sauvignon.

”Potentialen är enorm, gården är verkligen en pärla i dvala” säger Yohan Adell von Corswant som driver verksamheten på plats i Provence. ”Att vi knutit till oss Lars Torstenson är helt fantastiskt, en av få svenska som verkligen kan det här med vinproduktion” fortsätter Yohan.

Det är med sann glädje och tillförsikt som vi fått möjligheten att utveckla denna skatt och kunna marknadsföra våra egna viner på den svenska marknaden” säger Jimmy Frischenfeldt Bååth VD på Gastrodev Vin & Sprit AB.

 

För mer information gå in på Gastrodev.se

 

Publicerat: 10 december, 2020
Skrivet av: Carina Mian

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.