https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Costadilà 330 SLM, ett mousserande naturvin från Italien släpps på Systembolaget 5:e oktober

Tips till dig som gillar naturviner.

Det italienska vinet Costadilà 330 SLM lanseras nu för fjärde året i rad på Systembolagets Tillfälliga Sortiment. Den här gången så går inte mindre än 3000 flaskor till Sverige. Den totala produktionen av vinet 330 SLM är 9000 flaskor.

Vinet är ett italienskt naturvin och kommer från Veneto i nordöstra Italien. Vinodlingarna ligger i hjärtat av proseccodistriktet och företaget startades 2006. En grupp vinintresserade vänner med Ernesto Cattel i spetsen ville producera vin så som deras far- och morföräldrar gjorde.

Druvorna, handplockas från gamla vinodlingar och druvmusten får jäsa spontant utan tillsatser. När vinet buteljeras så häller man på lite druvmust från torkade druvor vilket sätter igång en andra jäsning på flaska vilket skapar naturliga bubblor. Man låter sedan jästfällningen vara kvar i flaskan, vilket ger ett lätt grumligt vin.

Costadilà 330 SLM görs på druvan Glera (samt andra lokala druvor), det skalmacereras i cirka en vecka för att få en lätt orange färg. Smaken på vinet är mycket frisk, med mjuka bubblor, lime och citron och viss brödighet. Vinet går utmärkt att dricka nu, men blir ännu bättre om det får ligga till sig till nästa sommar (eller längre).

Costadilà 330 SLM lanseras 5 oktober på utvalda Systembolagsbutiker med artikelnummer 94244,

Pris: 195 kr. (I en tidigare tidsplan angavs 28/9 som säljstart).

För mer info staffan.freden@enhalvpall.se som importerar vinet till Sverige.

 

Publicerat: 1 september, 2021
Skrivet av: Carina Mian

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.