https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Coravin släpper en ny produkt som bevarar kolsyran i ett mousserande vin

Coravin som har flera system för att bevara vin i öppnad flaska meddelar nu att de har utvecklat och fått klart ytterligare ett system. Det handlar om att hålla syret borta och samtidigt bevara kolsyran i ett mousserande vin. Såhär beskriver de produkten på sin hemsida:

“Coravin, Inc., the premier global wine technology company, announced today the debut of the highly anticipated Coravin Sparkling™ Sparkling Wine Preservation System, a new product innovation poised to transform the industry and change the way the world enjoys sparkling wine. …

”With the Coravin Sparkling™ System, consumption of champagne, prosecco, cava and other sparkling wines no longer needs to be limited to occasions when the full bottle will be consumed within a short period of time because of lost effervescence.”

Systemet ska kunna bibehålla den friska smaken och bubbligheten i ett mousserande vin i 2 veckor och försäkra att vinet smakar lika fantastiskt i sista glaset som i första. Systemet har testats av flera personer inom vinvärlden som tycker att den är lätt att använda och att den är fantastisk. Plus att det innebär att det kommer leda till att restauranger kan erbjuda sina gäster flera viner som champagne/cava/prosecco per glas i och med att hållbarheten på en öppen flaska förlängs med hela 2 veckor.

Produkten kommer släppas för försäljning i USA i slutet av sommaren (2021) och den kommer finnas i Europa i september. Priset kommer ligga på £400.

Vill du läsa mer om produkten kan du läsa på coravin.com/sparkling och där kan du även se ett filmklipp på hur produkten ska användas ifall det lockar för inköp.

 

Publicerat: 28 juni, 2021
Skrivet av: Carina Mian

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.