https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

BrewDog klimatkompenserar med BrewDog Forest

BrewDog i Skottland håller på genomföra ett gediget projekt med att bli koldioxidneutrala. De har investerat i betesmark i The Highlands i Skottland och där ska de plantera skog som kommer att få en betydande effekt vad gäller deras koldioxidavtryck. Efter ett möte med David Attenborough började de göra egna forskningar om klimatförändringar och funderingar på vad de kan göra för att klimatkompensera. Professor Mike Berners-Lee som är expert inom klimatförändringar är också BrewDogs forskningsrådgivare. Han har tillsammans med sina medarbetare utvecklat en plan som kommer förändra BrewDogs hela affärsverksamhet.

De har köpt in ca 830ha mark som tidigare varit betesmark norr om Loch Lomond i de skotska högländerna. Där ska de bland annat plantera 1 miljon träd innan 2022 som kommer ha en betydande inverkan på deras koldioxodutsläpp. Det kommer inte bara reducera deras egna koldioxidutsläpp utan det kommer klimatkompensera med så mycket som dubbelt upp. Det finns fler planer i BrewDog Forest, följ länken nedan och läs allt om hur de jobbat sig fram till planerna för framtiden och deras fantastiska engagemang. Det är mycket intressant läsning!

https://d1fnkk8n0t8a0e.cloudfront.net/docs/Make-Earth-Great-Again_4.pdf

 

Publicerat: 26 oktober, 2020
Skrivet av: Carina Mian

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.