https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Varan har lagts i din varukorg!

Meny
Vinhyllan.se
  • Sök

Arlberg Whisky?

2018 ansökte Norbert Rom från Liechtenstein om registering av ett nytt varumärke vid namn ”Arlberg Whisky

I april 2019 opponerade sig ägarna till det väl kända Ardbeg Distillery från Islay i Skottland. Ardbeg är ett av 9 whiskydestillerier (2 till är på gång) som finns på Islay och ägs av Macdonald & Muir, mer känt som Glenmorangie Company, och ingår i gruppen LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy). Deras opponering var att Arlberg var allt för likt Ardbeg och att det skulle skapa förvirring för allmänheten samt att det skulle skada varumärket Ardbeg och dess goda rykte.

Den 24:e februari 2020 kom så beslutet från EU:s Immaterialrättsmyndighet. De fastslog att de två produkterna är fonetiskt lika i ”hög grad” och att de liknar varandra visuellt i ”medelhög grad”. De ansåg också att konsumentförvirring är trolig vare sig man är i branschen eller inte och att konsumenten av misstag kan tro att Arlberg på något vis är kopplat till Ardbeg Distillery.

Norbert Roms ansökan avslogs alltså och han får dessutom betala de kostnader som uppstod till €620.

 

Ardbeg Distillery Islay Skottland

 

Publicerat: 13 maj, 2020
Skrivet av: Carina Mian

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.