https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

25:e upplagan av Fuller’s Vintage Ale

 Årets upplaga av Fuller’s Vintage Ale blev en maltig och nyanserad ale med viss sötma och inslag av fruktkaka, ljus sirap, torkade aprikoser, pomerans, nougat och choklad. Lansering sker 26 november och kommer att finnas i Systembolagets tillfälliga sortiment med artikelnummer 11136 och kostar 74,90 kr.

För Fuller’s Vintage Ale 2021 kombineras Pale Ale- och Caragold-malt med DRC® (Double Roasted Crystal), för att ge en sötma av toffee och russin. För årets lansering har bryggeriet även valt ut yngre brittiska humlesorter i form av Endeavour som ger plommontoner, medan Olicana® och den ännu icke namngivna experimentella humlen CF182 lägger till tropiska- och apelsintoner. Allt kompletterat, som alltid, av den saftiga marmeladkaraktären hos den berömda Fuller’s jästen.

De olika komponenterna gör att Fuller’s Vintage Ale 2021 har en maltig och nyanserad smak med viss sötma och inslag av fruktkaka, ljus sirap, torkade aprikoser, pomerans, nougat och choklad. Servera vid 10-12 grader till rätter av lamm- eller nötkött, till ostbrickan eller som sällskapsdryck.

Fuller’s Vintage Ale skapas för att kunna drickas från första lanseringsdag men eftersom jästen inkluderas i flaskan kommer ölen att fortsätta att utvecklas långt efter bäst-före datumet, som för övrigt är på 10 år. Den fortsatta lagringen kommer att ge ölen en mer komplex karaktär och en smakprofil som förändras över tid. Varje flaska är numrerad och representerar en del av den  limiterade bryggning som detta är.

 

Publicerat: 23 november, 2021
Skrivet av: Carina Mian

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.