https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Webb-TV

Vin & Mat: Tortelloni med Alexandra Zazzi

Vi gästas av Alexandra Zazzi som gör en färsk pasta fylld med spenat och ricotta som serveras tillsammans med en smörad tomat & salviasås. Detta matchas med en Barbera från Piemonte, Italien.

 

Ingredienser (4 personer)
3 dl durumvete
2 ägg

 

Fyllning
250 g fryst bladspenat
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
200 g ricotta
1 dl riven parmesan
1 krm Muskotnöt
Salt och svartpeppar

 

Smörad tomat & salviasås
1 burk hela skalade tomater, gärna San Marzanotomater
50 g smör
Torkad salvia efter smak

 

Färsk salvia att toppa med
1 bit parmesan att riva över

 

Gör så här
1. Blanda samman äggen med mjölet, arbeta ihop till en hård deg, tillsätt försiktigt lite vatten, lite i taget. OBS! får inte bli för blöt. Slå in i plast och låt vila 30 minuter.
2. Tina bladspenaten och stek i olivolja och vitlök tills allt vatten försvunnit, salta och peppra och strö över muskotnöt. I matberedare med knivtillsats, mixa ricotta med spenat och parmesan, smaka av med salt och peppar.
3. Smält smöret i en panna, lägg i tomaterna och salvian och låt sjuda 10 minuter, smaka av med salt, peppar och tillsätt salvia efter smak.
4. Gör pastaknytena enligt anvisning på filmen.
5. Lägg i kokande, saltat vatten i ca 5 minuter, smaka en liten bit att det är färdigt (al dente). Tag ut och lägg i tomatsåsen och vänd om försiktigt.
6. Servera med nyriven parmesan och färsk salvia på toppen.

 

Smaklig måltid!

 

Medverkande produkter

Prenumerera

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.

Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler klipp

Härlig pasta med pancetta, grönkål och taleggio

Härlig pasta med pancetta, grönkål och talegg..

Kalle och Carina lagar till en pastarätt med pancetta, grönkål och taleggio som toppas me..
Knaperstekt lax på spenatbädd med en fräsch potatissallad

Knaperstekt lax på spenatbädd med en fräsch p..

Kalle och Carina lagar till en knaperstekt (skinnet) lax på spenatbädd som serveras tills..
Vin & Mat: Marsalaäpplen med timjanmascarpone

Vin & Mat: Marsalaäpplen med timjanmasca..

Vi gästas av Alexandra Zazzi som gör en trevlig dessert på marsalaäpplen och timjanmascar..
Hälleflundra med fiskkungen Thomas Kristenson

Hälleflundra med fiskkungen Thomas Kristenson..

Vi gästas av Thomas Kristenson som filéar upp en hel hälleflundra och lagar till tre olik..
Krispig Pork Belly

Krispig Pork Belly

Kalle och Carina lagar till en krispig pork belly (sidfläsk) som avnjuts tillsammans med ..
Vin & Mat: Mellospecial med Rongedal

Vin & Mat: Mellospecial med Rongedal

Vi gästas av bröderna Rongedal som bjuder på härlig stämning och fixar till lite plockmat..
Fläder Collins

Fläder Collins

En tvist på den klassiska drinken Collins. Använd koncentrerad flädersaft, som i detta re..
Starlino Rosé Royale

Starlino Rosé Royale

Den italienska aperitivon Starlino Rosé är utmärkt som bas i flera olika drinkar. Denna l..
White Lady

White Lady

Drinken skapades redan 1919 på Ciro's Club i London av bartendern Harry MacElhone. White ..
Mojito

Mojito

Historien om Mojito går så långt tillbaka i tiden som till slutet av 1800-talet. På den t..
Daiquiri

Daiquiri

En klassisk rombaserad drink som sägs ha skapats i Kuba, på krogen La Floridita i Havanna..
Starlino Rosé Spritz

Starlino Rosé Spritz

Starlino Rosé från Italien är en aperitivo som kan användas som drinkbas till många drink..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.