https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Webb-TV

Vin & Mat: Tortelloni med Alexandra Zazzi

Vi gästas av Alexandra Zazzi som gör en färsk pasta fylld med spenat och ricotta som serveras tillsammans med en smörad tomat & salviasås. Detta matchas med en Barbera från Piemonte, Italien.

 

Ingredienser (4 personer)
3 dl durumvete
2 ägg

 

Fyllning
250 g fryst bladspenat
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
200 g ricotta
1 dl riven parmesan
1 krm Muskotnöt
Salt och svartpeppar

 

Smörad tomat & salviasås
1 burk hela skalade tomater, gärna San Marzanotomater
50 g smör
Torkad salvia efter smak

 

Färsk salvia att toppa med
1 bit parmesan att riva över

 

Gör så här
1. Blanda samman äggen med mjölet, arbeta ihop till en hård deg, tillsätt försiktigt lite vatten, lite i taget. OBS! får inte bli för blöt. Slå in i plast och låt vila 30 minuter.
2. Tina bladspenaten och stek i olivolja och vitlök tills allt vatten försvunnit, salta och peppra och strö över muskotnöt. I matberedare med knivtillsats, mixa ricotta med spenat och parmesan, smaka av med salt och peppar.
3. Smält smöret i en panna, lägg i tomaterna och salvian och låt sjuda 10 minuter, smaka av med salt, peppar och tillsätt salvia efter smak.
4. Gör pastaknytena enligt anvisning på filmen.
5. Lägg i kokande, saltat vatten i ca 5 minuter, smaka en liten bit att det är färdigt (al dente). Tag ut och lägg i tomatsåsen och vänd om försiktigt.
6. Servera med nyriven parmesan och färsk salvia på toppen.

 

Smaklig måltid!

 

Medverkande produkter

Prenumerera

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.

Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler klipp

Smaka på Italien, Piemonte – Avsnitt 1. På besök hos Ricossa i dimmiga Piemonte

Smaka på Italien, Piemonte – Avsnitt 1...

Smaka på Italien med Carina Mian!   Piemonte, avsnitt 1. På besök hos Ricossa ..
Pasta Vongole

Pasta Vongole

Kalle och Carina bjuder på den klassiska rätten pasta Vongole. Till detta har de en Pinot..
Vin till grönmögelost

Vin till grönmögelost

Att hitta ett vin som passar till många olika sorters ostar är inte det lättaste. Många g..
Vin till vitmögelost

Vin till vitmögelost

Att hitta ett vin som passar till många olika sorters ostar är inte det lättaste. Många g..
Vin till kittost

Vin till kittost

Att hitta ett vin som passar till många olika sorters ostar är inte det lättaste. Många g..
Vin till getost

Vin till getost

Att hitta ett vin som passar till många olika sorters ostar är inte det lättaste. Många g..
Varma Äpplen

Varma Äpplen

Elin visar hur du gör drinken "Varma äpplen". Perfekt för alla som vill dricka något varm..
Gör grymma drinkar hemma!

Gör grymma drinkar hemma!

Elin visar två exempel på hur du enkelt kan göra goda drinkar hemma. Lycka till!  ..
Somrig sallad med gulbetor och kronärtskockor

Somrig sallad med gulbetor och kronärtskockor..

Kalle och Carina bjuder på en somrig sallad med gulbetor och kronärtskockor. Till detta h..
Roberto Vacchi lagar italienska köttbullar i tomatsås med pappardelle

Roberto Vacchi lagar italienska köttbullar i ..

Vin & Mat gästas av expertkommentatorn Roberto Vacchi som lagar italienska köttbullar i t..
Helstekt fläskytterfilé med honungsrostade tomater och karamelliserad fänkål

Helstekt fläskytterfilé med honungsrostade to..

Kalle och Carina bjuder på helstekt fläskytterfilé med honungsrostade tomater och karamel..
Smörstekt torskrygg med potatispuré och knaperstekt bacon

Smörstekt torskrygg med potatispuré och knape..

Kalle och Carina bjuder på smörstekt torskrygg med potatispuré och knaperstekt bacon. Til..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.