https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan-24

Webb-TV

Vin & Mat: Tortelloni med Alexandra Zazzi

Vi gästas av Alexandra Zazzi som gör en färsk pasta fylld med spenat och ricotta som serveras tillsammans med en smörad tomat & salviasås. Detta matchas med en Barbera från Piemonte, Italien.

 

Ingredienser (4 personer)
3 dl durumvete
2 ägg

 

Fyllning
250 g fryst bladspenat
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
200 g ricotta
1 dl riven parmesan
1 krm Muskotnöt
Salt och svartpeppar

 

Smörad tomat & salviasås
1 burk hela skalade tomater, gärna San Marzanotomater
50 g smör
Torkad salvia efter smak

 

Färsk salvia att toppa med
1 bit parmesan att riva över

 

Gör så här
1. Blanda samman äggen med mjölet, arbeta ihop till en hård deg, tillsätt försiktigt lite vatten, lite i taget. OBS! får inte bli för blöt. Slå in i plast och låt vila 30 minuter.
2. Tina bladspenaten och stek i olivolja och vitlök tills allt vatten försvunnit, salta och peppra och strö över muskotnöt. I matberedare med knivtillsats, mixa ricotta med spenat och parmesan, smaka av med salt och peppar.
3. Smält smöret i en panna, lägg i tomaterna och salvian och låt sjuda 10 minuter, smaka av med salt, peppar och tillsätt salvia efter smak.
4. Gör pastaknytena enligt anvisning på filmen.
5. Lägg i kokande, saltat vatten i ca 5 minuter, smaka en liten bit att det är färdigt (al dente). Tag ut och lägg i tomatsåsen och vänd om försiktigt.
6. Servera med nyriven parmesan och färsk salvia på toppen.

 

Smaklig måltid!

 

Medverkande produkter

Prenumerera

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.

Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler klipp

Så gör proffset jordgubbstårta!

Så gör proffset jordgubbstårta!

Har du funderat hur man får till ett bakverk som ett proffs? Josefin Gauffin, en av Sveri..
Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt 2. Gammalt möter nytt i trendiga vinregionen Empordà

Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt ..

I andra avsnittet besöker vi vinproducenten Pereladas vineri, tillhörande slott, munkklos..
Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt 1. Cavans hemland och den pulserande storstaden

Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt ..

Vi besöker vinproducenten Perelada och lär oss allt om cavaproduktion. Hur producerar man..
Vin till hamburgare?

Vin till hamburgare?

Vad kan man dricka för vin till hamburgare? Carina går igenom några förslag.
Smörig Vinterdrink

Smörig Vinterdrink

Elin gör en Smörig Vinterdrink. Ett kryddsmör blandas med rom och varmt vatten.  ..
Miss Li på besök!

Miss Li på besök!

Vi har träffat Miss Li (Linda Karlsson) som pratar med Carina om sin livsresa, hundarna o..
Clover Club

Clover Club

Elin gör en Clover Club, en klassisk cocktail med frisk hallonsmak.   Så här g..
Jungle Bird

Jungle Bird

Elin gör en Jungle Bird, en fruktig och smakrik cocktail.   Recept Jungle Bird..
Kaffe Gin & Tonic

Kaffe Gin & Tonic

Har du provat en G&T med kaffe? Elin gör en Gin & Tonic med en twist.   Recept..
Vanilj i vin?

Vanilj i vin?

Vanilj i vin? Carina berättar hur det kommer sig att man kan känna vaniljtoner i vin.
Sur lie, vad betyder det?

Sur lie, vad betyder det?

Sur lie, vad betyder det? Carina förklarar.
Skumbanan i vin?

Skumbanan i vin?

Skumbanan i vin? Jodå, Carina förklarar hur det kommer sig att man kan känna doften av sk..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.