Webb-TV
Vin & Mat med Rongedal
Vi gästas av bröderna Rongedal som lagar en härlig vegansk biff stroganoff med bland annat pulled oumph, champinjoner och äpple. Detta matchas med en Valpolicella från Italien. Som om det inte räckte så sjunger de dessutom deras fina julsång ”Följa oss hem”.
Ingredienser (4 personer)
280 g Pulled Oumph (1 påse)
200 g Champinjoner
1 Gul lök
1 msk Tomatpuré
2 msk Dijonsenap
1 1/2 dl rödvin
2 dl Havregrädde
1 dl Vatten
1 msk Soja
1 msk Svampfond
1 grönt äpple, typ Granny Smith
Olja
Salt
Peppar
Saft från en 1/2 citron
1 dl hackad bladpersilja
Ris
Gör så här
1. Hacka lök, dela champinjoner i önskad storlek, halvor eller kvartar. Grovhacka persiljestjälkarna, spara bladen till senare. Fräs allt med oljan i stekpanna eller i bred gryta. Löken ska bli mjuk och glansig.
2. I med Oumph, tomatpuré och dijonsenap. Låt det gôtta ihop sig nån minut.
3. Häll i vinet och låt allt koka ihop.
4. Dags för grädde, vatten, soja, fond och peppar. Låt puttra i c:a 10 min. Passa på att sätta på riset och spela lite musik.
5. Skär äpplet i bitar, lägg i grytan och låt puttra 5 min till.
6. Smaka av med salt och peppar, pressa över saften från citronen. Rör ner persiljan.
7. Servera med ris.
Smaklig måltid!
Medverkande produkter
Prenumerera
Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.
Fler klipp

Krispig Pork Belly

Vin & Mat: Mellospecial med Rongedal

Vin & Mat: Tortelloni med Alexandra Zazz..

Spaghetti och köttfärssås med kurdiska smaker..

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.