Webb-TV
Vin & Mat: Marsalaäpplen med timjanmascarpone
Vi gästas av Alexandra Zazzi som gör en trevlig dessert på marsalaäpplen och timjanmascarpone. Detta matchas med en Moscato från Piemonte, Italien.
Ingredienser (4 personer)
2 krispiga äpplen typ Pink Lady eller Aroma
50 g smör
1-2 msk rörsocker
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2-3 msk marsala
Timjanmascarpone
1,5 dl mascarpone
1 krm flytande vaniljessens
2 msk florsocker
2 tsk färsk fint hackad timjan
Gör så här
1. Blanda samman ingredienserna till timjanmascarpone. Smaka av med socker.
2. Skölj, kärna ur och klyfta äpplena.
3. Lägg en stor klick smör i en panna, låt smälta, lägg i äpplen, socker och kryddor och låt stekas på medelhög värme i några minuter. Vänd i marsala och tag av från spisen.
4. Servera direkt med en klick timjanmascarpone.
Smaklig måltid!
Medverkande produkter
Prenumerera
Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.
Fler klipp

Härlig pasta med pancetta, grönkål och talegg..

Knaperstekt lax på spenatbädd med en fräsch p..

Hälleflundra med fiskkungen Thomas Kristenson..

Krispig Pork Belly

Vin & Mat: Mellospecial med Rongedal

Vin & Mat: Tortelloni med Alexandra Zazz..

Fläder Collins

Starlino Rosé Royale

White Lady

Daiquiri

Starlino Rosé Spritz

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.