https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan
Meny
Vinhyllan.se
  • Sök

Webb-TV

Vin & Mat: Carpaccio med Alexandra Zazzi

Vi gästas av Alexandra Zazzi som gör en antipasto/förrätt i form av kalvcarpaccio med karljohanemulsion, surdegscrumble, ruccola och stekt karljohansvamp. Detta matchas med en roséchampagne.

 

Ingredienser (4 personer)
350 g kalvinnanlår
1-1,5 msk citronsaft, färskpressad
1 msk mild olivolja från taggiasca oliver
1 skiva surdegsbröd
1 kvist persilja
8 st karljohansvamp/skogschampinjoner
Smör att steka i
1 näve ruccola
1-2 msk hyvlad Parmigiano-Reggiano

 

Emulsion
1 äggula
1,5 dl matolja
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
6-8 bitar torkad karljohansvamp
Salt och svartpeppar

 

Gör så här
1. Blötlägg Karljohansvampen
2. Dela kalven i 4 bitar. Lägg en bit åt gången mellan två smörgåspapper och banka ut så tunt som möjligt. Lägg ut på 4 flata tallrikar och pensla på citronsaft och olivolja. Ställ åt sidan.
3. Finhacka Karljohansvampen eller kör till en puré i matberedare.
4. Lägg äggulorna i en skål tillsammans med senap. Droppa i oljan lite i tagen medans du vispar. När all olja bundits samman, smaka av med vinäger, salt, peppar och karljohan.
5. Finhacka brödet och stek först torrt i stekpanna, lägg i en klick smör när brödet fått färg, salta och peppra. Tag ur pannan och vänd i fint hackad persilja.
6. Rensa och skär champinjoner i små bitar. Stek i hög värme med smör så att de blir knapriga och får färg. Salta och peppra.
7. Hacka ruccola fint

 

Vid servering: Salta köttet med lite flingsalt. Lägg ett tunt lager ruccola på köttet, rippla över karljohanemulsion (ganska rikligt) och sedan surdegsbrödet och champinjonerna. Avsluta med några skärvor parmesan och nymalen svartpeppar.

 

Smaklig måltid!

 

Medverkande produkter

Prenumerera

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.

Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler klipp

Vin & Mat: Tortelloni med Alexandra Zazzi

Vin & Mat: Tortelloni med Alexandra Zazz..

Vi gästas av Alexandra Zazzi som gör en färsk pasta fylld med spenat och ricotta som serv..
Fläder Collins

Fläder Collins

Här kommer recept och video på drinken Fläder Collins!   Recept för en drink ..
Starlino Rosé Royale

Starlino Rosé Royale

Här kommer recept och video på drinken Starlino Rosé Royale!   Recept för en ..
White Lady

White Lady

Här kommer recept och video på drinken White Lady!   Recept för en drink 3 cl..
Mojito

Mojito

Här kommer recept och video på drinken Mojito!   Recept för en drink 4 cl Lj..
Daiquiri

Daiquiri

Här kommer recept och video på drinken Daiquiri!   Recept för en drink 4 cl ..
Starlino Rosé Spritz

Starlino Rosé Spritz

Här kommer recept och video på drinken Starlino Rosé Spritz!   Recept för en ..
Gin Fizz

Gin Fizz

Här kommer recept och video på drinken Gin Fizz!   Recept för en drink 3 cl ..
Dark & Stormy

Dark & Stormy

Här kommer recept och video på drinken Dark & Stormy!   Recept för en drink ..
Vin & Mat med Rongedal

Vin & Mat med Rongedal

Vi gästas av bröderna Rongedal som lagar en härlig vegansk biff stroganoff med bland anna..
Spaghetti och köttfärssås med kurdiska smaker

Spaghetti och köttfärssås med kurdiska smaker..

Vi gästas av Food by Laven som lagar spaghetti och köttfärssås med kurdiska smaker. Till ..
Entrecôte, serranochips, pimientos de padrón och en härlig twist på mojo rojo

Entrecôte, serranochips, pimientos de padrón ..

Kalle och Carina lagar till en entrecôte som avnjuts tillsammans med serranochips, pimien..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.