https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan-24

Webb-TV

Tryffelrisotto

Kalle och Carina bjuder på en härlig Tryffelrisotto. Till detta har de en flaska Luna di Mezzanotte Barolo från Piemonte, Italien.

 

Ingredienser (4 personer)
300g Risottoris (arborio eller carnaroli)
200g Hackade Champinjoner
2 st Finhackade schalottenlökar
1,5 dl Vitt vin (friskt och fruktigt)
1,6 liter Varm buljong (grönsak eller kyckling)
2,5 dl Riven Parmesanost
1 klyfta Vitlök
1 knippe Persilja
Tryffel
Smör
Olivolja
Salt
Peppar

 

Gör så här
1. Bryn hackade champinjoner i olja och smör. Salta och peppra. Lägg över champinjonerna på en tallrik.
2. Använda samma panna och stek schalottenlöken i olja och smör tills den blir glansig. Tillsätt vitlöken, riven eller finhackad.
3. Ha i riset och låt det rosta i pannan cirka 2 minuter tillsammans med löken, tills även riset blir glansigt.
4. Häll på vinet och låt det koka in/dunsta.
5. Tillsätt ca 5 dl buljong, rör om och låt det koka på låg värme. Tillsätt cirka 1,5 dl åt gången allt eftersom buljongen kokar in. Nästan all buljong ska vara absorberad innan man tillsätter mer. Tillsätt de stekta champinjonerna efter cirka 10 minuter. Riset är klart efter cirka 20 minuter, provsmaka flera gånger för att se så riset inte blir överkokt.
6. Risotton ska vara lite lösare än du vill ha den då den kommer bli fastare i konsistens efter att du tillsatt osten. Stäng av värmen och tillsätt parmesanost, lite finhackad persilja, cirka 35g smör och den typ av tryffel du fått tag på (tryffelsalt, olja eller färsk tryffel). Tillsätt tryffel i omgångar till önskad smak, avsluta med att smaka av med salt och peppar. Låt vila under lock ett par minuter.

 

Smaklig måltid!

 

Medverkande produkter

Prenumerera

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.

Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler klipp

Så gör proffset jordgubbstårta!

Så gör proffset jordgubbstårta!

Har du funderat hur man får till ett bakverk som ett proffs? Josefin Gauffin, en av Sveri..
Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt 2. Gammalt möter nytt i trendiga vinregionen Empordà

Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt ..

I andra avsnittet besöker vi vinproducenten Pereladas vineri, tillhörande slott, munkklos..
Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt 1. Cavans hemland och den pulserande storstaden

Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt ..

Vi besöker vinproducenten Perelada och lär oss allt om cavaproduktion. Hur producerar man..
Vin till hamburgare?

Vin till hamburgare?

Vad kan man dricka för vin till hamburgare? Carina går igenom några förslag.
Smörig Vinterdrink

Smörig Vinterdrink

Elin gör en Smörig Vinterdrink. Ett kryddsmör blandas med rom och varmt vatten.  ..
Miss Li på besök!

Miss Li på besök!

Vi har träffat Miss Li (Linda Karlsson) som pratar med Carina om sin livsresa, hundarna o..
Clover Club

Clover Club

Elin gör en Clover Club, en klassisk cocktail med frisk hallonsmak.   Så här g..
Jungle Bird

Jungle Bird

Elin gör en Jungle Bird, en fruktig och smakrik cocktail.   Recept Jungle Bird..
Kaffe Gin & Tonic

Kaffe Gin & Tonic

Har du provat en G&T med kaffe? Elin gör en Gin & Tonic med en twist.   Recept..
Vanilj i vin?

Vanilj i vin?

Vanilj i vin? Carina berättar hur det kommer sig att man kan känna vaniljtoner i vin.
Sur lie, vad betyder det?

Sur lie, vad betyder det?

Sur lie, vad betyder det? Carina förklarar.
Skumbanan i vin?

Skumbanan i vin?

Skumbanan i vin? Jodå, Carina förklarar hur det kommer sig att man kan känna doften av sk..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.