https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan-24

Webb-TV

Stekt rödspätta med beurre blanc och smörslungade grönsaker

Kalle och Carina lagar stekt rödspätta med beurre blanc och smörslungade grönsaker. Till detta har de en Sauvignon Blanc från Nya Zeeland.

 

Ingredienser (2-3 personer)
400g Rödspätta
100g Gurka
100g Sockerärtor
1 st Apelsin
Färsk dill
Citron
Salt
Smör

 

Beurre blanc
1 dl Vitt vin
1 msk Vitvinsvinäger
5 st Vitpepparkorn
2 st Schalottenlök
1,5 dl Grädde
140g Smör
Citron
Salt

 

Pressad potatis till servering

 

Gör så här
1. Skär upp kylskåpskallt smör i kuber. Skala gurka, dela på längden och gröp ur kärnhuset. Skär gurkan i ca 0,5 cm tjocka skivor. Filéa apelsinen. Finhacka schalottenlöken.
2. Reducera vin, vinäger, lök, pepparkorn till halva mängden. Sila av och tillsätt grädde och reducera till hälften igen. Sänk värmen och vispa ner smörkuberna till önskad konsistens, tillsätt smöret försiktigt i början.
3. Salta rödspättan och stek i smör, 1-2 minuter per sida. Ös gärna med smör under stekningen. Varmhåll sedan i ugn i ca 75 grader.
4. Koka sockerärtorna hastigt i lättsaltat vatten. Sila av vattnet. Stek gurkan och ärtskidorna i smör. Tillsätt hackad dill och den filéade apelsinen. Smaka av med citron och salt.
5. Servera med pressad potatis.

 

Smaklig måltid!

 

Medverkande produkter

Prenumerera

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.

Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler klipp

Så gör proffset jordgubbstårta!

Så gör proffset jordgubbstårta!

Har du funderat hur man får till ett bakverk som ett proffs? Josefin Gauffin, en av Sveri..
Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt 2. Gammalt möter nytt i trendiga vinregionen Empordà

Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt ..

I andra avsnittet besöker vi vinproducenten Pereladas vineri, tillhörande slott, munkklos..
Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt 1. Cavans hemland och den pulserande storstaden

Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt ..

Vi besöker vinproducenten Perelada och lär oss allt om cavaproduktion. Hur producerar man..
Vin till hamburgare?

Vin till hamburgare?

Vad kan man dricka för vin till hamburgare? Carina går igenom några förslag.
Smörig Vinterdrink

Smörig Vinterdrink

Elin gör en Smörig Vinterdrink. Ett kryddsmör blandas med rom och varmt vatten.  ..
Miss Li på besök!

Miss Li på besök!

Vi har träffat Miss Li (Linda Karlsson) som pratar med Carina om sin livsresa, hundarna o..
Clover Club

Clover Club

Elin gör en Clover Club, en klassisk cocktail med frisk hallonsmak.   Så här g..
Jungle Bird

Jungle Bird

Elin gör en Jungle Bird, en fruktig och smakrik cocktail.   Recept Jungle Bird..
Kaffe Gin & Tonic

Kaffe Gin & Tonic

Har du provat en G&T med kaffe? Elin gör en Gin & Tonic med en twist.   Recept..
Vanilj i vin?

Vanilj i vin?

Vanilj i vin? Carina berättar hur det kommer sig att man kan känna vaniljtoner i vin.
Sur lie, vad betyder det?

Sur lie, vad betyder det?

Sur lie, vad betyder det? Carina förklarar.
Skumbanan i vin?

Skumbanan i vin?

Skumbanan i vin? Jodå, Carina förklarar hur det kommer sig att man kan känna doften av sk..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.