Webb-TV
Sparris och Hollandaise
Kalle och Carina lagar en klassisk hollandaise med kokt grön sparris. Till detta provar de ett rosévin från Provence, Frankrike.
Ingredienser (4 personer)
Sparris
60g Äggula (ca 3 st)
0,25 dl Vatten
1 msk Citronjuice
250g Smör (smält, ca 60 grader varmt)
Salt
Gör så här
1. Vispa äggula och vatten i vattenbad på låg jämn värme tills det blir fluffigt och får en tjockare konsistens, ca 65 grader.
2. Lyft av från vattenbadet och ställ på en fuktig trasa så att det står stadigt.
3. Tillsätt citronjuicen och sedan det smälta smöret droppvis till en början och öka mängden allt eftersom (ta inte med bottensatsen av smöret). Smaka av med salt, tänk på att det tar en stund för saltet att integreras i såsen.
4. Sjud sparrisen i välsaltat vatten 3-6 minuter eller önskad konsistens.
Smaklig måltid!
Medverkande produkter
Prenumerera
Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.
Fler klipp
Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt ..
Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt ..
Smörig Vinterdrink
Miss Li på besök!
Skumbanan i vin?
Hö och läder i vin?
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.