https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Webb-TV

Somrig sallad med gulbetor och kronärtskockor

Kalle och Carina bjuder på en somrig sallad med gulbetor och kronärtskockor. Till detta har de rosévinet Mirabeau En Provence Azure, en prisbelönad rosé från Provence.

 

Ingredienser (4 personer)
300g Inlagd kronärtskocka
450g Gulbeta
350g Rimmat stekfläsk
1 st Rödlök
70g Babyspenat
70g Machesallat
150g Parmesanost
1 st kruka Färsk timjan
Ett knippe Gräslök
Krasse
Olivolja
Svartpeppar
Salt

 

Vinägrett
4 msk Olivolja
1 msk Pressad Citron
1 tsk Dijonsenap
2 krm Nymalen svartpeppar
2 krm Salt

 

Gör så här
1. Skölj och borsta betorna. Lägg på folie, salta, ringla över olivolja och knyt ihop foliepaketet. Sätt in i ugnen 175 grader, ca 50 minuter. Stick in en potatissticka i betorna och kolla om de är klara, ta ut och låt svalna lite.
2. Riv parmesanosten och gör rundlar på ett bakplåtspapper. Strö över repad eller finhackad timjan och nymalen svartpeppar. Ställ in i ugnen ca 5 minuter i 200 grader, tills osten blir gyllenbrun.
3. Hyvla/skiva rödlöken och lägg i lättsaltat isbad, ca 1 krm salt per 1 dl vatten och låt ligga 20-30 minuter innan du silar av.
4. Skär fläsket i små tärningar och knaperstek. Låt rinna av på hushållspapper.
5. Blanda ihop vinägretten.
6. Skala betorna och skär upp i klyftor, slå över lite vinägrett och blanda med finhackad gräslök. Smaka av med lite salt.
7. Blanda ihop babyspenat, machesallat, rödlök, fläsk och resterande vinägrett.
8. Lägg upp den blandade salladen tillsammans med gulbetor och kronärtskockor. Bryt över parmesanchips och dekorera med krasse.

 

Smaklig måltid!

 

Medverkande produkter

Prenumerera

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.

Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler klipp

Smaka på Italien, Piemonte – Avsnitt 1. På besök hos Ricossa i dimmiga Piemonte

Smaka på Italien, Piemonte – Avsnitt 1...

Smaka på Italien med Carina Mian!   Piemonte, avsnitt 1. På besök hos Ricossa ..
Pasta Vongole

Pasta Vongole

Kalle och Carina bjuder på den klassiska rätten pasta Vongole. Till detta har de en Pinot..
Vin till grönmögelost

Vin till grönmögelost

Att hitta ett vin som passar till många olika sorters ostar är inte det lättaste. Många g..
Vin till vitmögelost

Vin till vitmögelost

Att hitta ett vin som passar till många olika sorters ostar är inte det lättaste. Många g..
Vin till kittost

Vin till kittost

Att hitta ett vin som passar till många olika sorters ostar är inte det lättaste. Många g..
Vin till getost

Vin till getost

Att hitta ett vin som passar till många olika sorters ostar är inte det lättaste. Många g..
Varma Äpplen

Varma Äpplen

Elin visar hur du gör drinken "Varma äpplen". Perfekt för alla som vill dricka något varm..
Gör grymma drinkar hemma!

Gör grymma drinkar hemma!

Elin visar två exempel på hur du enkelt kan göra goda drinkar hemma. Lycka till!  ..
Roberto Vacchi lagar italienska köttbullar i tomatsås med pappardelle

Roberto Vacchi lagar italienska köttbullar i ..

Vin & Mat gästas av expertkommentatorn Roberto Vacchi som lagar italienska köttbullar i t..
Helstekt fläskytterfilé med honungsrostade tomater och karamelliserad fänkål

Helstekt fläskytterfilé med honungsrostade to..

Kalle och Carina bjuder på helstekt fläskytterfilé med honungsrostade tomater och karamel..
Smörstekt torskrygg med potatispuré och knaperstekt bacon

Smörstekt torskrygg med potatispuré och knape..

Kalle och Carina bjuder på smörstekt torskrygg med potatispuré och knaperstekt bacon. Til..
Jordgubbsdaiquiri

Jordgubbsdaiquiri

Elin visar hur du enkelt fixar drinken Jordgubbsdaiquiri hemma.   Du behöver: ..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.