https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Webb-TV

Smörstekt torskrygg med potatispuré och knaperstekt bacon

Kalle och Carina bjuder på smörstekt torskrygg med potatispuré och knaperstekt bacon. Till detta har de Saint Clair Origin Pinot Noir som vunnit guld två år i rad som det bästa rödvinet i sin klass av Sveriges journalistkår.

 

Ingredienser (4 personer)
600g Torskrygg
140g Bacon
200g Champinjoner
100g Röd paprika
1 st Rödlök
1/2 msk Balsamvinäger
1/2 dl Bladpersilja
Smör
Salt

 

Potatispuré
600g Skalad potatis
1,5 dl Grädde
1,5 dl Mjölk
150g Smör
Salt

 

Saltlag
1 dl Salt
1 liter Vatten

 

Gör så här
1. Skira eller bryn smör till serveringen.
2. Lägg torskfiléerna i saltlag ca 20 min. Koka potatisen och låt den ånga av en stund. Koka upp mjölk och grädde. Pressa potatisen och rör i gräddmjölken och smöret i omgångar till önskad konsistens. Smaka av med salt.
3. Stek torskfiléen i smör 2-3 minuter per sida, ös smör under stekningen och ställ in den i ugnen (75 grader) till önskad innertemperatur (gärna 42-50 grader).
4. Strimla bacon och stek den så det blir knaprig. Dela champinjonerna i klyftor, strimla rödlöken och tärna paprikan. Börja med att steka champinjonerna, lägg i löken och paprikan och avsluta med att hälla i balsamvinägern och hackad bladpersilja. Smaka av med salt.
5. Lägg upp fint på tallrikar och servera!

 

Smaklig måltid!

 

Medverkande produkter

Prenumerera

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.

Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler klipp

Smaka på Italien, Piemonte – Avsnitt 1. På besök hos Ricossa i dimmiga Piemonte

Smaka på Italien, Piemonte – Avsnitt 1...

Smaka på Italien med Carina Mian!   Piemonte, avsnitt 1. På besök hos Ricossa ..
Pasta Vongole

Pasta Vongole

Kalle och Carina bjuder på den klassiska rätten pasta Vongole. Till detta har de en Pinot..
Vin till grönmögelost

Vin till grönmögelost

Att hitta ett vin som passar till många olika sorters ostar är inte det lättaste. Många g..
Vin till vitmögelost

Vin till vitmögelost

Att hitta ett vin som passar till många olika sorters ostar är inte det lättaste. Många g..
Vin till kittost

Vin till kittost

Att hitta ett vin som passar till många olika sorters ostar är inte det lättaste. Många g..
Vin till getost

Vin till getost

Att hitta ett vin som passar till många olika sorters ostar är inte det lättaste. Många g..
Varma Äpplen

Varma Äpplen

Elin visar hur du gör drinken "Varma äpplen". Perfekt för alla som vill dricka något varm..
Gör grymma drinkar hemma!

Gör grymma drinkar hemma!

Elin visar två exempel på hur du enkelt kan göra goda drinkar hemma. Lycka till!  ..
Somrig sallad med gulbetor och kronärtskockor

Somrig sallad med gulbetor och kronärtskockor..

Kalle och Carina bjuder på en somrig sallad med gulbetor och kronärtskockor. Till detta h..
Roberto Vacchi lagar italienska köttbullar i tomatsås med pappardelle

Roberto Vacchi lagar italienska köttbullar i ..

Vin & Mat gästas av expertkommentatorn Roberto Vacchi som lagar italienska köttbullar i t..
Helstekt fläskytterfilé med honungsrostade tomater och karamelliserad fänkål

Helstekt fläskytterfilé med honungsrostade to..

Kalle och Carina bjuder på helstekt fläskytterfilé med honungsrostade tomater och karamel..
Jordgubbsdaiquiri

Jordgubbsdaiquiri

Elin visar hur du enkelt fixar drinken Jordgubbsdaiquiri hemma.   Du behöver: ..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.