https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan-24

Webb-TV

Smörstekt torskrygg med potatispuré och knaperstekt bacon

Kalle och Carina bjuder på smörstekt torskrygg med potatispuré och knaperstekt bacon. Till detta har de Saint Clair Origin Pinot Noir som vunnit guld två år i rad som det bästa rödvinet i sin klass av Sveriges journalistkår.

 

Ingredienser (4 personer)
600g Torskrygg
140g Bacon
200g Champinjoner
100g Röd paprika
1 st Rödlök
1/2 msk Balsamvinäger
1/2 dl Bladpersilja
Smör
Salt

 

Potatispuré
600g Skalad potatis
1,5 dl Grädde
1,5 dl Mjölk
150g Smör
Salt

 

Saltlag
1 dl Salt
1 liter Vatten

 

Gör så här
1. Skira eller bryn smör till serveringen.
2. Lägg torskfiléerna i saltlag ca 20 min. Koka potatisen och låt den ånga av en stund. Koka upp mjölk och grädde. Pressa potatisen och rör i gräddmjölken och smöret i omgångar till önskad konsistens. Smaka av med salt.
3. Stek torskfiléen i smör 2-3 minuter per sida, ös smör under stekningen och ställ in den i ugnen (75 grader) till önskad innertemperatur (gärna 42-50 grader).
4. Strimla bacon och stek den så det blir knaprig. Dela champinjonerna i klyftor, strimla rödlöken och tärna paprikan. Börja med att steka champinjonerna, lägg i löken och paprikan och avsluta med att hälla i balsamvinägern och hackad bladpersilja. Smaka av med salt.
5. Lägg upp fint på tallrikar och servera!

 

Smaklig måltid!

 

Medverkande produkter

Prenumerera

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.

Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler klipp

Så gör proffset jordgubbstårta!

Så gör proffset jordgubbstårta!

Har du funderat hur man får till ett bakverk som ett proffs? Josefin Gauffin, en av Sveri..
Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt 2. Gammalt möter nytt i trendiga vinregionen Empordà

Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt ..

I andra avsnittet besöker vi vinproducenten Pereladas vineri, tillhörande slott, munkklos..
Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt 1. Cavans hemland och den pulserande storstaden

Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt ..

Vi besöker vinproducenten Perelada och lär oss allt om cavaproduktion. Hur producerar man..
Vin till hamburgare?

Vin till hamburgare?

Vad kan man dricka för vin till hamburgare? Carina går igenom några förslag.
Smörig Vinterdrink

Smörig Vinterdrink

Elin gör en Smörig Vinterdrink. Ett kryddsmör blandas med rom och varmt vatten.  ..
Miss Li på besök!

Miss Li på besök!

Vi har träffat Miss Li (Linda Karlsson) som pratar med Carina om sin livsresa, hundarna o..
Clover Club

Clover Club

Elin gör en Clover Club, en klassisk cocktail med frisk hallonsmak.   Så här g..
Jungle Bird

Jungle Bird

Elin gör en Jungle Bird, en fruktig och smakrik cocktail.   Recept Jungle Bird..
Kaffe Gin & Tonic

Kaffe Gin & Tonic

Har du provat en G&T med kaffe? Elin gör en Gin & Tonic med en twist.   Recept..
Vanilj i vin?

Vanilj i vin?

Vanilj i vin? Carina berättar hur det kommer sig att man kan känna vaniljtoner i vin.
Sur lie, vad betyder det?

Sur lie, vad betyder det?

Sur lie, vad betyder det? Carina förklarar.
Skumbanan i vin?

Skumbanan i vin?

Skumbanan i vin? Jodå, Carina förklarar hur det kommer sig att man kan känna doften av sk..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.