https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Varan har lagts i din varukorg!

Meny
Vinhyllan.se
  • Sök

Webb-TV

Pistagepasta med kyckling, bacon och black garlic

Kalle och Carina lagar till en pistagepasta med kyckling, bacon och black garlic. Denna rätt matchas med ett rött vin från Toscana, Italien. Pastan, krämen, peston och oljorna går att köpa hos The House of Taste i Örebro.

 

Ingredienser (2 personer)
250g Pasta Fettucine Pistage
2 st kycklingfileér, gärna med skinn
Ett paket bacon (140 g)
1 st Citron
125g Mascarpone
160g Pistagepesto
Black Garlic-kräm
Varmpressad olivolja
Vitlök
Steksmör

 

Confiterade tomater
250g Valfria tomater, t.ex körsbärstomater eller plommontomater.
3 st Vitlöksklyftor
Färsk timjan
Olivolja
Salt

 

Gör så här
1. Börja med att skära tomaterna på mitten och lägg i en ugnssäker form tillsammans med 3 st vitlöksklyftor och färsk timjan. Häll i olivolja så tomaterna täcks och sätt in i ugnen på 100 grader i 45 minuter.
2. Stek kycklingen med skinnsidan nedåt i varmpressad olivolja och krossade vitlöksklyftor. Stek tills skinnsidan är krispig. Salta och peppra. Ha i smöret och färsk timjan och vänd efter en stund på kycklingen och stek hastigt. Sätt in fileérna i ugnen på 100 grader tills innertemperaturen är 67-70 grader.
3. Skär upp bacon i mindre bitar och stek tills den blir knaprig. Dela citronen på mitten och stek snittytan i en torr, belagd panna.
4. Sila tomaterna och spara gärna oljan du får över till något annat.
5. Koka pastan enligt anvisningar.
6. Värm upp pistagepesto och mascarpone. Smaka av med citronsaft från den stekta citronen, salt och peppar. Späd ev. med pastavatten för önskad konsistens.
7. Blanda pastan med pistagekrämen och bacon.
8. Servera allt med en klick black garlic på sidan.

 

Smaklig måltid!

 

Medverkande produkter

Prenumerera

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.

Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler klipp

Vin & Mat: Carpaccio med Alexandra Zazzi

Vin & Mat: Carpaccio med Alexandra Zazzi

Vi gästas av Alexandra Zazzi som gör en antipasto/förrätt i form av kalvcarpaccio med kar..
Starlino Rosé Tonic

Starlino Rosé Tonic

Här kommer recept och video på drinken Starlino Rosé Tonic.   Recept för en dr..
Vin & Mat med Kalle Moraeus

Vin & Mat med Kalle Moraeus

Vi besöker Kalle Moraeus som grillar en pamplona fylld med goda smaker, bland annat chimi..
Starlino Rosé Sour

Starlino Rosé Sour

Här kommer recept och video på drinken Starlino Sour.   Recept för en drink 5..
Cap Classique

Cap Classique

Sydafrikas mousserande vin, Cap Classique. Hur tillverkas det? Carina berättar.
Ekologiskt vin

Ekologiskt vin

Ekologiskt vin, hur odlar man det? Vilka hjälpmedel finns det mot eventuella skadedjur i ..
Appassimento

Appassimento

Vilka viner får kallas Appassimento? Carina berättar.
Governo

Governo

Vad betyder Governo i vinsammanhang? Carina berättar.
Veganskt vin

Veganskt vin

Är inte alla viner veganska? Nej, faktiskt inte. Carina berättar hur det kommer sig att m..
Pasta al pesto e gamberetti

Pasta al pesto e gamberetti

Vi gästas av expertkommentatorn Roberto Vacchi som lagar Pasta al pesto e gamberetti (Pas..
Kräftor, paj och potatisbakelser

Kräftor, paj och potatisbakelser

Kalle och Carina lagar till en egen kräftskiva med kräftor, västerbottenostpaj och potati..
Santa Duc Côtes du Rhône Les Vieilles Vignes

Santa Duc Côtes du Rhône Les Vieilles Vignes..

Santa Duc Côtes du Rhône Les Vieilles Vignes, koncentrerad och välbalanserad med en krydd..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.