Webb-TV
Pistagepasta med kyckling, bacon och black garlic
Kalle och Carina lagar till en pistagepasta med kyckling, bacon och black garlic. Denna rätt matchas med ett rött vin från Toscana, Italien. Pastan, krämen, peston och oljorna går att köpa hos The House of Taste i Örebro.
Ingredienser (2 personer)
250g Pasta Fettucine Pistage
2 st kycklingfileér, gärna med skinn
Ett paket bacon (140 g)
1 st Citron
125g Mascarpone
160g Pistagepesto
Black Garlic-kräm
Varmpressad olivolja
Vitlök
Steksmör
Confiterade tomater
250g Valfria tomater, t.ex körsbärstomater eller plommontomater.
3 st Vitlöksklyftor
Färsk timjan
Olivolja
Salt
Gör så här
1. Börja med att skära tomaterna på mitten och lägg i en ugnssäker form tillsammans med 3 st vitlöksklyftor och färsk timjan. Häll i olivolja så tomaterna täcks och sätt in i ugnen på 100 grader i 45 minuter.
2. Stek kycklingen med skinnsidan nedåt i varmpressad olivolja och krossade vitlöksklyftor. Stek tills skinnsidan är krispig. Salta och peppra. Ha i smöret och färsk timjan och vänd efter en stund på kycklingen och stek hastigt. Sätt in fileérna i ugnen på 100 grader tills innertemperaturen är 67-70 grader.
3. Skär upp bacon i mindre bitar och stek tills den blir knaprig. Dela citronen på mitten och stek snittytan i en torr, belagd panna.
4. Sila tomaterna och spara gärna oljan du får över till något annat.
5. Koka pastan enligt anvisningar.
6. Värm upp pistagepesto och mascarpone. Smaka av med citronsaft från den stekta citronen, salt och peppar. Späd ev. med pastavatten för önskad konsistens.
7. Blanda pastan med pistagekrämen och bacon.
8. Servera allt med en klick black garlic på sidan.
Smaklig måltid!
Medverkande produkter
Prenumerera
Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.
Fler klipp

Lyxiga gratinerade Ostron – ”Rock..

Arancini – risottobollar med saffransma..

Saffransrisotto, Risotto Milanese

Linguine all’Aragosta – Hummerpasta top..

Zucchinicarpaccio

Öppna ostron med Thomas Kristenson!

Tartare på gingravad ryggbiff med syrade grön..

Laxfyllda rödtungsrullader med vitvinssås

Agnolotti alla salsa di noci – fylld pa..

Lax med fiskkungen Thomas Kristenson

Alexandra Zazzi och Jonas Larsson pratar om S..

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.