https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan-24

Webb-TV

Pistagepasta med kyckling, bacon och black garlic

Kalle och Carina lagar till en pistagepasta med kyckling, bacon och black garlic. Denna rätt matchas med ett rött vin från Toscana, Italien. Pastan, krämen, peston och oljorna går att köpa hos The House of Taste i Örebro.

 

Ingredienser (2 personer)
250g Pasta Fettucine Pistage
2 st kycklingfileér, gärna med skinn
Ett paket bacon (140 g)
1 st Citron
125g Mascarpone
160g Pistagepesto
Black Garlic-kräm
Varmpressad olivolja
Vitlök
Steksmör

 

Confiterade tomater
250g Valfria tomater, t.ex körsbärstomater eller plommontomater.
3 st Vitlöksklyftor
Färsk timjan
Olivolja
Salt

 

Gör så här
1. Börja med att skära tomaterna på mitten och lägg i en ugnssäker form tillsammans med 3 st vitlöksklyftor och färsk timjan. Häll i olivolja så tomaterna täcks och sätt in i ugnen på 100 grader i 45 minuter.
2. Stek kycklingen med skinnsidan nedåt i varmpressad olivolja och krossade vitlöksklyftor. Stek tills skinnsidan är krispig. Salta och peppra. Ha i smöret och färsk timjan och vänd efter en stund på kycklingen och stek hastigt. Sätt in fileérna i ugnen på 100 grader tills innertemperaturen är 67-70 grader.
3. Skär upp bacon i mindre bitar och stek tills den blir knaprig. Dela citronen på mitten och stek snittytan i en torr, belagd panna.
4. Sila tomaterna och spara gärna oljan du får över till något annat.
5. Koka pastan enligt anvisningar.
6. Värm upp pistagepesto och mascarpone. Smaka av med citronsaft från den stekta citronen, salt och peppar. Späd ev. med pastavatten för önskad konsistens.
7. Blanda pastan med pistagekrämen och bacon.
8. Servera allt med en klick black garlic på sidan.

 

Smaklig måltid!

 

Medverkande produkter

Prenumerera

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.

Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler klipp

Ceviche

Ceviche

Fiskkungen Thomas Kristenson gör Perus nationalrätt, Ceviche. Här använder vi gösens slag..
Lyxiga gratinerade Ostron – ”Rockefeller” light

Lyxiga gratinerade Ostron – ”Rock..

Fiskkungen Thomas Kristenson fixar lyxiga gratinerade Ostron - "Rockefeller" light. Lätt ..
Arancini – risottobollar med saffransmajonnäs och syrad lök

Arancini – risottobollar med saffransma..

Vi gästas av Alexandra Zazzi som lagar arancini - risottobollar med saffransmajonnäs och ..
Saffransrisotto, Risotto Milanese

Saffransrisotto, Risotto Milanese

Vi gästas av Alexandra Zazzi som lagar saffransrisotto, Risotto Milanese. En klassisk ita..
Linguine all’Aragosta – Hummerpasta toppad med forellrom

Linguine all’Aragosta – Hummerpasta top..

Vi gästas av Alexandra Zazzi som lagar linguine all’Aragosta, hummerpasta toppad med fore..
Zucchinicarpaccio

Zucchinicarpaccio

Vi gästas av Alexandra Zazzi som gör en zucchinicarpaccio, härligt god och fräsch. Dessut..
Öppna ostron med Thomas Kristenson!

Öppna ostron med Thomas Kristenson!

Vi har fiskkungen Thomas Kristenson på besök som visar hur man enklast öppnar ett ostron ..
Tartare på gingravad ryggbiff med syrade grönsaker

Tartare på gingravad ryggbiff med syrade grön..

Vi gästas av Alexandra Zazzi som lagar Tartare på gingravad ryggbiff med syrade grönsaker..
Laxfyllda rödtungsrullader med vitvinssås

Laxfyllda rödtungsrullader med vitvinssås

Vi har fiskkungen Thomas Kristenson på besök som lagar laxfyllda rödtungsrullader med vit..
Agnolotti alla salsa di noci – fylld pasta med valnötssås

Agnolotti alla salsa di noci – fylld pa..

Vi gästas av Alexandra Zazzi som lagar Agnolotti alla salsa di noci, en typisk rätt från ..
Lax med fiskkungen Thomas Kristenson

Lax med fiskkungen Thomas Kristenson

Vi har fiskkungen Thomas Kristenson på besök som lagar en enkel och supergod rätt med lax..
Alexandra Zazzi och Jonas Larsson pratar om So Zazzi

Alexandra Zazzi och Jonas Larsson pratar om S..

Vi träffade kocken Alexandra Zazzi och Jonas Larsson på Tevsjö Kvarn & Destilleri. De pra..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.