https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan-24

Webb-TV

Pistagepasta med kyckling, bacon och black garlic

Kalle och Carina lagar till en pistagepasta med kyckling, bacon och black garlic. Denna rätt matchas med ett rött vin från Toscana, Italien. Pastan, krämen, peston och oljorna går att köpa hos The House of Taste i Örebro.

 

Ingredienser (2 personer)
250g Pasta Fettucine Pistage
2 st kycklingfileér, gärna med skinn
Ett paket bacon (140 g)
1 st Citron
125g Mascarpone
160g Pistagepesto
Black Garlic-kräm
Varmpressad olivolja
Vitlök
Steksmör

 

Confiterade tomater
250g Valfria tomater, t.ex körsbärstomater eller plommontomater.
3 st Vitlöksklyftor
Färsk timjan
Olivolja
Salt

 

Gör så här
1. Börja med att skära tomaterna på mitten och lägg i en ugnssäker form tillsammans med 3 st vitlöksklyftor och färsk timjan. Häll i olivolja så tomaterna täcks och sätt in i ugnen på 100 grader i 45 minuter.
2. Stek kycklingen med skinnsidan nedåt i varmpressad olivolja och krossade vitlöksklyftor. Stek tills skinnsidan är krispig. Salta och peppra. Ha i smöret och färsk timjan och vänd efter en stund på kycklingen och stek hastigt. Sätt in fileérna i ugnen på 100 grader tills innertemperaturen är 67-70 grader.
3. Skär upp bacon i mindre bitar och stek tills den blir knaprig. Dela citronen på mitten och stek snittytan i en torr, belagd panna.
4. Sila tomaterna och spara gärna oljan du får över till något annat.
5. Koka pastan enligt anvisningar.
6. Värm upp pistagepesto och mascarpone. Smaka av med citronsaft från den stekta citronen, salt och peppar. Späd ev. med pastavatten för önskad konsistens.
7. Blanda pastan med pistagekrämen och bacon.
8. Servera allt med en klick black garlic på sidan.

 

Smaklig måltid!

 

Medverkande produkter

Prenumerera

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.

Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler klipp

Så gör proffset jordgubbstårta!

Så gör proffset jordgubbstårta!

Har du funderat hur man får till ett bakverk som ett proffs? Josefin Gauffin, en av Sveri..
Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt 2. Gammalt möter nytt i trendiga vinregionen Empordà

Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt ..

I andra avsnittet besöker vi vinproducenten Pereladas vineri, tillhörande slott, munkklos..
Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt 1. Cavans hemland och den pulserande storstaden

Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt ..

Vi besöker vinproducenten Perelada och lär oss allt om cavaproduktion. Hur producerar man..
Vin till hamburgare?

Vin till hamburgare?

Vad kan man dricka för vin till hamburgare? Carina går igenom några förslag.
Smörig Vinterdrink

Smörig Vinterdrink

Elin gör en Smörig Vinterdrink. Ett kryddsmör blandas med rom och varmt vatten.  ..
Miss Li på besök!

Miss Li på besök!

Vi har träffat Miss Li (Linda Karlsson) som pratar med Carina om sin livsresa, hundarna o..
Clover Club

Clover Club

Elin gör en Clover Club, en klassisk cocktail med frisk hallonsmak.   Så här g..
Jungle Bird

Jungle Bird

Elin gör en Jungle Bird, en fruktig och smakrik cocktail.   Recept Jungle Bird..
Kaffe Gin & Tonic

Kaffe Gin & Tonic

Har du provat en G&T med kaffe? Elin gör en Gin & Tonic med en twist.   Recept..
Vanilj i vin?

Vanilj i vin?

Vanilj i vin? Carina berättar hur det kommer sig att man kan känna vaniljtoner i vin.
Sur lie, vad betyder det?

Sur lie, vad betyder det?

Sur lie, vad betyder det? Carina förklarar.
Skumbanan i vin?

Skumbanan i vin?

Skumbanan i vin? Jodå, Carina förklarar hur det kommer sig att man kan känna doften av sk..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.