https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Varan har lagts i din varukorg!

Meny
Vinhyllan.se
  • Sök

Webb-TV

Moules marinière

En fransk klassiker, moules marinière, är musslor i ljuvligt god sås på vitt vin. I det här fallet tillsätter vi även grädde som man ofta gör. Servera tillsammans med vitlöksbröd och du har en härlig rätt för två!

 

Ingredienser (2 personer)
1 kg musslor
1-2 st scharlottenlök
2 st vitlöksklyftor
1,5 dl vitt vin
1 dl grädde
Bladpersilja
Vitlöksbröd

 

Gör så här
1. Skrubba musslorna noga och dra bort eventuellt skägg. Skölj noga i kallt vatten. Släng bort de musslor som är trasiga och de som är öppna och inte stängs när de knackas i köksbänken.
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör i en gryta ca 3 min. Häll sedan i vinet och låt koka upp. Lägg musslorna i grytan och koka under lock 3-5 min.
3. Ta upp musslorna med hål­slev. Släng bort de musslor som inte öppnats. Häll grädden i grytan och låt koka upp. Krydda med salt och peppar. Lägg tillbaka musslorna i grytan och strö över persilja.
4. Fördela musslorna i djupa tallrikar och häll över gräddskyn. Servera genast med bröd.

 

Smaklig måltid!

 

Medverkande produkter

Prenumerera

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.

Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler klipp

Grillad fläskkarré med ugnsrostad pestopotatis

Grillad fläskkarré med ugnsrostad pestopotati..

Kalle och Carina grillar fläskkarré och lagar ugnsrostad pestopotatis som serveras tillsa..
Hur gör man amarone?

Hur gör man amarone?

Hur gör man egentligen amarone? Carina berättar hur det går till, vilka druvor som använd..
Lagring av vin

Lagring av vin

Vad ska man tänka på vid lagring av vin och vilka viner kan man egentligen lagra?
Tanniner

Tanniner

Vad är tanniner egentligen och vad passar viner med mycket tanniner till för sorts mat? C..
Gambas al Pil Pil

Gambas al Pil Pil

Kalle & Carina lagar förrätten Gambas al Pil Pil och smakar av tillsammans med en Cava. ..
Champagne vs. Crémant

Champagne vs. Crémant

Vad skiljer champagne och crémant åt? Carina förklarar.
Syra i viner

Syra i viner

Hur vet man att ett vin har mycket syra? Carina tipsar om ett roligt knep.
Hur gör man rosévin?

Hur gör man rosévin?

Carina berättar hur man gör rosévin samt vilka olika typer av rosévin det finns.
Socker i mousserande vin

Socker i mousserande vin

Carina går igenom tillverkningsmetoder för mousserande vin samt hur mycket socker det är ..
Salsiccia-ragu med färska fikon, chili och buffelmozzarella

Salsiccia-ragu med färska fikon, chili och bu..

Kalle & Carina lagar en Salsiccia-ragu med färska fikon, chili och buffelmozzarella och s..
Boeuf Lyonnaise

Boeuf Lyonnaise

Kalle & Carina lagar Boeuf Lyonnaise och smakar av tillsammans med ett Côtes du Rhône. ..
Albert Bichot Bourgogne Vieilles Vignes Chardonnay Eco

Albert Bichot Bourgogne Vieilles Vignes Chard..

Bourgogne har genom generationer charmat vinälskare för sina eleganta och smakrika viner...
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.