https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Webb-TV

Krispig Pork Belly

Kalle och Carina lagar till en krispig pork belly (sidfläsk) som avnjuts tillsammans med två olika puréer, rödbetspuré och ärtpuré. Denna rätt matchas med en Zinfandel från Sonoma County, USA.

 

Ingredienser (4 personer)
600g Pork Belly (sidfläsk)
150g Fänkål
150g Skivad Gul lök
1,5 msk Senapsfrön
1,5 msk Fänkålsfrön
3 st Vitlöksklyftor
2 dl Vitt vin
2-3 st Lagerblad
2-3 st Stjärnanis
ca 5 dl Kycklingbuljong
Salt
Ev. hackade valnötter för garnering

 

Ärtpuré
300g Gröna ärtor
0,5 dl Vitt vin
0,25 dl Grädde
0,25 dl Crème fraiche
2 tsk Olivolja
Citron
Salt

 

Rödbetspuré
500g Rödbetor
150g Skivad Gul lök
0,5 dl Silad vätska från fläsksidan i ugnen
ca 30g Smör
Vitvinsvinäger
Rapsolja
Salt

 

Gör så här
1. Tvätta, torka av och skär ett rutnät genom skinnet på svålet. Salta runt hela sidfläsket och krydda med 0,5 msk senapsfrön och fänkålsfrön på undersidan. Lägg sidfläsket med svålet nedåt i en kall stekpanna med lite olja i. Sätt igång plattan på medelvärme medan du gör punkt 2.
2. Fräs löken, fänkål, vitlök och resterande del av senapsfrön och fänkålsfrön i en stekpanna. Tillsätt vitt vin, lagerblad och stjärnanis. Koka upp och låt koka i ca 5 min. Addera buljongen och låt det koka upp igen. Häll över allt i en ugnssäker form och lägg sedan i sidfläsket i formen. OBS! Vätskan får inte nå upp till svålet. Ställ in längst ner i ugnen på 175-200 grader i 1,5-2 timmar.
3. Ärtpuré: Koka ihop vitt vin, crème fraiche och grädde. Koka upp välsaltat vatten och häll i ärtorna. Låt koka tills de är genomvarma (ca 2-3 min) och häll av i en sil. Mixa ärtorna och tillsätt lite av gräddblandningen åt gången. Avsluta med olivolja och smaka av med salt och citron.
4. Rödbetspuré: Lägg rödbetorna på folie, salta och ringla över rapsolja. Vik ihop folien till ett paket och sätt in i ugnen på samma temperatur som sidfläsket i cirka 1 timme. Stek löken på låg temperatur tills den blir lätt karamelliserad. Ta ut och skala betorna. Dela i lämpliga bitar beroende på om du har blender eller stavmixer. Mixa rödbetor, lök och lite av den silade vätskan. Tillsätt mer vätska om du vill ha en lösare konsistens. Smaka av med vitvinsvinäger och salt. Blanka av purén genom att tillsätta smörtärningar i mixern.
5. Ta ut sidfläsket från ugnen och låt vila ca 15 minuter. Skär upp i lämpliga bitar och lägg upp på tallrikar tillsammans med puréerna.

 

Smaklig måltid!

 

Medverkande produkter

Prenumerera

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.

Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler klipp

Härlig pasta med pancetta, grönkål och taleggio

Härlig pasta med pancetta, grönkål och talegg..

Kalle och Carina lagar till en pastarätt med pancetta, grönkål och taleggio som toppas me..
Knaperstekt lax på spenatbädd med en fräsch potatissallad

Knaperstekt lax på spenatbädd med en fräsch p..

Kalle och Carina lagar till en knaperstekt (skinnet) lax på spenatbädd som serveras tills..
Vin & Mat: Marsalaäpplen med timjanmascarpone

Vin & Mat: Marsalaäpplen med timjanmasca..

Vi gästas av Alexandra Zazzi som gör en trevlig dessert på marsalaäpplen och timjanmascar..
Hälleflundra med fiskkungen Thomas Kristenson

Hälleflundra med fiskkungen Thomas Kristenson..

Vi gästas av Thomas Kristenson som filéar upp en hel hälleflundra och lagar till tre olik..
Vin & Mat: Mellospecial med Rongedal

Vin & Mat: Mellospecial med Rongedal

Vi gästas av bröderna Rongedal som bjuder på härlig stämning och fixar till lite plockmat..
Vin & Mat: Tortelloni med Alexandra Zazzi

Vin & Mat: Tortelloni med Alexandra Zazz..

Vi gästas av Alexandra Zazzi som gör en färsk pasta fylld med spenat och ricotta som serv..
Fläder Collins

Fläder Collins

En tvist på den klassiska drinken Collins. Använd koncentrerad flädersaft, som i detta re..
Starlino Rosé Royale

Starlino Rosé Royale

Den italienska aperitivon Starlino Rosé är utmärkt som bas i flera olika drinkar. Denna l..
White Lady

White Lady

Drinken skapades redan 1919 på Ciro's Club i London av bartendern Harry MacElhone. White ..
Mojito

Mojito

Historien om Mojito går så långt tillbaka i tiden som till slutet av 1800-talet. På den t..
Daiquiri

Daiquiri

En klassisk rombaserad drink som sägs ha skapats i Kuba, på krogen La Floridita i Havanna..
Starlino Rosé Spritz

Starlino Rosé Spritz

Starlino Rosé från Italien är en aperitivo som kan användas som drinkbas till många drink..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.