https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Webb-TV

Kräftor, paj och potatisbakelser

Kalle och Carina lagar till en egen kräftskiva med kräftor, västerbottenostpaj och potatisbakelser. Denna rätt matchas med en Riesling från Pfalz, Tyskland.

 

Ingredienser (2-4 personer)

 

Kräftor

 

Västerbottenostpaj
180g Mjöl
125g Smör
1/2 tsk Salt
1 msk Vatten
300g Västerbottenost
3 st Ägg
2 dl Grädde
1 krm Svartpeppar

 

Potatisbakelse
1 paket Smördeg (400g)
150g Boursinost (vitlök och örter)
350g Pressad potatis
120g Västerbottenost
Kantareller
Smör
Salt
Svartpeppar
Ägg för att pensla

 

Aioli
2 st Äggulor
1-2 tsk Vinäger
1/2 tsk Dijonsenap
1,5 dl Rapsolja
0,5 dl Olivolja
2 st Vitlöksklyftor
Salt
Cayennepeppar

 

Gör så här
1. Pajdeg: Mixa ihop mjöl, salt och smörtärningar i matberedaren. Tillsätt vatten så att degen går ihop. Kavla eller tryck sedan ut degen i en pajform och nagga den. Låt den gärna vila i kylen i 30 min. Förgrädda sedan i ugnen på 225 grader i ca 10 min.
2. Pajfyllning: Vispa ihop grädde och ägg. Riv ner osten och krydda med svartpeppar. Häll ner fyllningen i pajskalet och grädda i ugnen i cirka 20 minuter på 225 grader.
3. Potatisbakelse: Stek kantarellerna lätt i olja och smör. Blanda boursinost, pressad potatis och riven västerbottenost. Smaka av med salt och peppar. Sammanfoga smördegsplattorna två och två och kavla ut dem. Fördela sedan ost- och potatisblandningen på smördegen och avsluta med en sträng kantareller innan du rullar ihop den. Lägg in i kylen en stund innan du skär upp den.
4. Skär upp rullen i ca 2 cm tjocka skivor och lägg upp på en plåt. Pensla skivorna med uppvispat ägg. Avsluta gärna med lite västerbottenost ovanpå varje skiva. Ställ in i ugnen 10-15 min på 225 grader, tills de är frasiga och gyllene.
5. Aioli: Vispa ihop äggulor, vinäger och senap. Tillsätt oljan, droppvis/försiktigt i början. Riv ner vitlök och smaka av med salt och peppar.
6. Servera när allt är klart.

 

Smaklig måltid!

 

Medverkande produkter

Prenumerera

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.

Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler klipp

Smaka på Italien, Piemonte – Avsnitt 1. På besök hos Ricossa i dimmiga Piemonte

Smaka på Italien, Piemonte – Avsnitt 1...

Smaka på Italien med Carina Mian!   Piemonte, avsnitt 1. På besök hos Ricossa ..
Pasta Vongole

Pasta Vongole

Kalle och Carina bjuder på den klassiska rätten pasta Vongole. Till detta har de en Pinot..
Vin till grönmögelost

Vin till grönmögelost

Att hitta ett vin som passar till många olika sorters ostar är inte det lättaste. Många g..
Vin till vitmögelost

Vin till vitmögelost

Att hitta ett vin som passar till många olika sorters ostar är inte det lättaste. Många g..
Vin till kittost

Vin till kittost

Att hitta ett vin som passar till många olika sorters ostar är inte det lättaste. Många g..
Vin till getost

Vin till getost

Att hitta ett vin som passar till många olika sorters ostar är inte det lättaste. Många g..
Varma Äpplen

Varma Äpplen

Elin visar hur du gör drinken "Varma äpplen". Perfekt för alla som vill dricka något varm..
Gör grymma drinkar hemma!

Gör grymma drinkar hemma!

Elin visar två exempel på hur du enkelt kan göra goda drinkar hemma. Lycka till!  ..
Somrig sallad med gulbetor och kronärtskockor

Somrig sallad med gulbetor och kronärtskockor..

Kalle och Carina bjuder på en somrig sallad med gulbetor och kronärtskockor. Till detta h..
Roberto Vacchi lagar italienska köttbullar i tomatsås med pappardelle

Roberto Vacchi lagar italienska köttbullar i ..

Vin & Mat gästas av expertkommentatorn Roberto Vacchi som lagar italienska köttbullar i t..
Helstekt fläskytterfilé med honungsrostade tomater och karamelliserad fänkål

Helstekt fläskytterfilé med honungsrostade to..

Kalle och Carina bjuder på helstekt fläskytterfilé med honungsrostade tomater och karamel..
Smörstekt torskrygg med potatispuré och knaperstekt bacon

Smörstekt torskrygg med potatispuré och knape..

Kalle och Carina bjuder på smörstekt torskrygg med potatispuré och knaperstekt bacon. Til..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.