https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan-24

Webb-TV

Helstekt fläskytterfilé med honungsrostade tomater och karamelliserad fänkål

Kalle och Carina bjuder på helstekt fläskytterfilé med honungsrostade tomater och karamelliserad fänkål. Till detta har de boxen El Gran Botánico som vunnit guld två gånger (senast 2021) som det bästa rödvinet i sin klass av Sveriges journalistkår.

 

Ingredienser (4 personer)
800g Fläskytterfilé
5 st Vitlöksklyftor
Färsk timjan
250g Plommontomater
1 st Rödlök
1 st Äpple (Granny Smith)
1 msk Olivolja
2 msk Honung
Färsk mynta
500g Fänkål
Färsk salvia
Pinjenötter
Smör
Salt
Peppar

 

Gör så här
1. Salta köttet och stek på medelhög värme i olja. När du vänt en gång på köttet så tillsätter du smör, krossade vitlöksklyftor med skal och små timjanskvistar. När det fått en fin yta peppra och stek färdigt i ugn på 150 grader varmluft. Ta ut vid 65 grader och låt vila i minst 15 minuter.
2. Blanda tomater, skivad rödlök och äppelklyftor med honung och olivolja i en ugnssäker form. Sätt in i ugnen (150 grader) tills tomaterna börjar spricka (ca 20 min). Vänd försiktigt runt strimlade myntablad och smaka av med salt och ev. mer honung.
3. Skär av fänkålsstjälkarna och dela den i klyftor (spara gärna blasten till dekoration). Koka i välsaltat vatten ca 3 minuter så de nästan är klara. Ånga av och stek i olja på medelhög värme ca 2 minuter per sida. Tillsätt salviablad när du vänder på fänkålen. Salta och peppra.
4. Rosta pinjenötterna i en stekpanna på medelhög temperatur.
5. Lägg upp på tallrikar och ringla över olivolja.

 

Smaklig måltid!

 

Medverkande produkter

Prenumerera

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.

Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler klipp

Så gör proffset jordgubbstårta!

Så gör proffset jordgubbstårta!

Har du funderat hur man får till ett bakverk som ett proffs? Josefin Gauffin, en av Sveri..
Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt 2. Gammalt möter nytt i trendiga vinregionen Empordà

Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt ..

I andra avsnittet besöker vi vinproducenten Pereladas vineri, tillhörande slott, munkklos..
Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt 1. Cavans hemland och den pulserande storstaden

Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt ..

Vi besöker vinproducenten Perelada och lär oss allt om cavaproduktion. Hur producerar man..
Vin till hamburgare?

Vin till hamburgare?

Vad kan man dricka för vin till hamburgare? Carina går igenom några förslag.
Smörig Vinterdrink

Smörig Vinterdrink

Elin gör en Smörig Vinterdrink. Ett kryddsmör blandas med rom och varmt vatten.  ..
Miss Li på besök!

Miss Li på besök!

Vi har träffat Miss Li (Linda Karlsson) som pratar med Carina om sin livsresa, hundarna o..
Clover Club

Clover Club

Elin gör en Clover Club, en klassisk cocktail med frisk hallonsmak.   Så här g..
Jungle Bird

Jungle Bird

Elin gör en Jungle Bird, en fruktig och smakrik cocktail.   Recept Jungle Bird..
Kaffe Gin & Tonic

Kaffe Gin & Tonic

Har du provat en G&T med kaffe? Elin gör en Gin & Tonic med en twist.   Recept..
Vanilj i vin?

Vanilj i vin?

Vanilj i vin? Carina berättar hur det kommer sig att man kan känna vaniljtoner i vin.
Sur lie, vad betyder det?

Sur lie, vad betyder det?

Sur lie, vad betyder det? Carina förklarar.
Skumbanan i vin?

Skumbanan i vin?

Skumbanan i vin? Jodå, Carina förklarar hur det kommer sig att man kan känna doften av sk..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.