https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan-24

Webb-TV

Helstekt fläskytterfilé med honungsrostade tomater och karamelliserad fänkål

Kalle och Carina bjuder på helstekt fläskytterfilé med honungsrostade tomater och karamelliserad fänkål. Till detta har de boxen El Gran Botánico som vunnit guld två gånger (senast 2021) som det bästa rödvinet i sin klass av Sveriges journalistkår.

 

Ingredienser (4 personer)
800g Fläskytterfilé
5 st Vitlöksklyftor
Färsk timjan
250g Plommontomater
1 st Rödlök
1 st Äpple (Granny Smith)
1 msk Olivolja
2 msk Honung
Färsk mynta
500g Fänkål
Färsk salvia
Pinjenötter
Smör
Salt
Peppar

 

Gör så här
1. Salta köttet och stek på medelhög värme i olja. När du vänt en gång på köttet så tillsätter du smör, krossade vitlöksklyftor med skal och små timjanskvistar. När det fått en fin yta peppra och stek färdigt i ugn på 150 grader varmluft. Ta ut vid 65 grader och låt vila i minst 15 minuter.
2. Blanda tomater, skivad rödlök och äppelklyftor med honung och olivolja i en ugnssäker form. Sätt in i ugnen (150 grader) tills tomaterna börjar spricka (ca 20 min). Vänd försiktigt runt strimlade myntablad och smaka av med salt och ev. mer honung.
3. Skär av fänkålsstjälkarna och dela den i klyftor (spara gärna blasten till dekoration). Koka i välsaltat vatten ca 3 minuter så de nästan är klara. Ånga av och stek i olja på medelhög värme ca 2 minuter per sida. Tillsätt salviablad när du vänder på fänkålen. Salta och peppra.
4. Rosta pinjenötterna i en stekpanna på medelhög temperatur.
5. Lägg upp på tallrikar och ringla över olivolja.

 

Smaklig måltid!

 

Medverkande produkter

Prenumerera

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.

Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler klipp

Arancini – risottobollar med saffransmajonnäs och syrad lök

Arancini – risottobollar med saffransma..

Vi gästas av Alexandra Zazzi som lagar arancini - risottobollar med saffransmajonnäs och ..
Saffransrisotto, Risotto Milanese

Saffransrisotto, Risotto Milanese

Vi gästas av Alexandra Zazzi som lagar saffransrisotto, Risotto Milanese. En klassisk ita..
Linguine all’Aragosta – Hummerpasta toppad med forellrom

Linguine all’Aragosta – Hummerpasta top..

Vi gästas av Alexandra Zazzi som lagar linguine all’Aragosta, hummerpasta toppad med fore..
Zucchinicarpaccio

Zucchinicarpaccio

Vi gästas av Alexandra Zazzi som gör en zucchinicarpaccio, härligt god och fräsch. Dessut..
Öppna ostron med Thomas Kristenson!

Öppna ostron med Thomas Kristenson!

Vi har fiskkungen Thomas Kristenson på besök som visar hur man enklast öppnar ett ostron ..
Tartare på gingravad ryggbiff med syrade grönsaker

Tartare på gingravad ryggbiff med syrade grön..

Vi gästas av Alexandra Zazzi som lagar Tartare på gingravad ryggbiff med syrade grönsaker..
Laxfyllda rödtungsrullader med vitvinssås

Laxfyllda rödtungsrullader med vitvinssås

Vi har fiskkungen Thomas Kristenson på besök som lagar laxfyllda rödtungsrullader med vit..
Agnolotti alla salsa di noci – fylld pasta med valnötssås

Agnolotti alla salsa di noci – fylld pa..

Vi gästas av Alexandra Zazzi som lagar Agnolotti alla salsa di noci, en typisk rätt från ..
Lax med fiskkungen Thomas Kristenson

Lax med fiskkungen Thomas Kristenson

Vi har fiskkungen Thomas Kristenson på besök som lagar en enkel och supergod rätt med lax..
Alexandra Zazzi och Jonas Larsson pratar om So Zazzi

Alexandra Zazzi och Jonas Larsson pratar om S..

Vi träffade kocken Alexandra Zazzi och Jonas Larsson på Tevsjö Kvarn & Destilleri. De pra..
Tevsjö Mill & Destillery

Tevsjö Mill & Destillery

Vi besöker Tevsjö Kvarn & Destilleri (Tevsjö Mill & Destillery), beläget i vackra Järvsö...
Så gör proffset jordgubbstårta!

Så gör proffset jordgubbstårta!

Har du funderat hur man får till ett bakverk som ett proffs? Josefin Gauffin, en av Sveri..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.