https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Webb-TV

Helstekt fläskytterfilé med honungsrostade tomater och karamelliserad fänkål

Kalle och Carina bjuder på helstekt fläskytterfilé med honungsrostade tomater och karamelliserad fänkål. Till detta har de boxen El Gran Botánico som vunnit guld två gånger (senast 2021) som det bästa rödvinet i sin klass av Sveriges journalistkår.

 

Ingredienser (4 personer)
800g Fläskytterfilé
5 st Vitlöksklyftor
Färsk timjan
250g Plommontomater
1 st Rödlök
1 st Äpple (Granny Smith)
1 msk Olivolja
2 msk Honung
Färsk mynta
500g Fänkål
Färsk salvia
Pinjenötter
Smör
Salt
Peppar

 

Gör så här
1. Salta köttet och stek på medelhög värme i olja. När du vänt en gång på köttet så tillsätter du smör, krossade vitlöksklyftor med skal och små timjanskvistar. När det fått en fin yta peppra och stek färdigt i ugn på 150 grader varmluft. Ta ut vid 65 grader och låt vila i minst 15 minuter.
2. Blanda tomater, skivad rödlök och äppelklyftor med honung och olivolja i en ugnssäker form. Sätt in i ugnen (150 grader) tills tomaterna börjar spricka (ca 20 min). Vänd försiktigt runt strimlade myntablad och smaka av med salt och ev. mer honung.
3. Skär av fänkålsstjälkarna och dela den i klyftor (spara gärna blasten till dekoration). Koka i välsaltat vatten ca 3 minuter så de nästan är klara. Ånga av och stek i olja på medelhög värme ca 2 minuter per sida. Tillsätt salviablad när du vänder på fänkålen. Salta och peppra.
4. Rosta pinjenötterna i en stekpanna på medelhög temperatur.
5. Lägg upp på tallrikar och ringla över olivolja.

 

Smaklig måltid!

 

Medverkande produkter

Prenumerera

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.

Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler klipp

Smaka på Italien, Piemonte – Avsnitt 1. På besök hos Ricossa i dimmiga Piemonte

Smaka på Italien, Piemonte – Avsnitt 1...

Smaka på Italien med Carina Mian!   Piemonte, avsnitt 1. På besök hos Ricossa ..
Pasta Vongole

Pasta Vongole

Kalle och Carina bjuder på den klassiska rätten pasta Vongole. Till detta har de en Pinot..
Vin till grönmögelost

Vin till grönmögelost

Att hitta ett vin som passar till många olika sorters ostar är inte det lättaste. Många g..
Vin till vitmögelost

Vin till vitmögelost

Att hitta ett vin som passar till många olika sorters ostar är inte det lättaste. Många g..
Vin till kittost

Vin till kittost

Att hitta ett vin som passar till många olika sorters ostar är inte det lättaste. Många g..
Vin till getost

Vin till getost

Att hitta ett vin som passar till många olika sorters ostar är inte det lättaste. Många g..
Varma Äpplen

Varma Äpplen

Elin visar hur du gör drinken "Varma äpplen". Perfekt för alla som vill dricka något varm..
Gör grymma drinkar hemma!

Gör grymma drinkar hemma!

Elin visar två exempel på hur du enkelt kan göra goda drinkar hemma. Lycka till!  ..
Somrig sallad med gulbetor och kronärtskockor

Somrig sallad med gulbetor och kronärtskockor..

Kalle och Carina bjuder på en somrig sallad med gulbetor och kronärtskockor. Till detta h..
Roberto Vacchi lagar italienska köttbullar i tomatsås med pappardelle

Roberto Vacchi lagar italienska köttbullar i ..

Vin & Mat gästas av expertkommentatorn Roberto Vacchi som lagar italienska köttbullar i t..
Smörstekt torskrygg med potatispuré och knaperstekt bacon

Smörstekt torskrygg med potatispuré och knape..

Kalle och Carina bjuder på smörstekt torskrygg med potatispuré och knaperstekt bacon. Til..
Jordgubbsdaiquiri

Jordgubbsdaiquiri

Elin visar hur du enkelt fixar drinken Jordgubbsdaiquiri hemma.   Du behöver: ..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.