https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Varan har lagts i din varukorg!

Meny
Vinhyllan.se
  • Sök

Webb-TV

Gambas al Pil Pil

Kalle & Carina lagar förrätten Gambas al Pil Pil och smakar av tillsammans med en Cava.

 

Ingredienser (4 personer)
Stora råa räkor 16 st (använder du räkor av mindre storlek så får du räkna med några fler)
Salt 1 nypa
Chiliflingor el färsk chili 2 tsk
Vitlöksklyftor, hackade 3 st
Paprikapulver
Olivolja 8 msk
Bladpersilja, hackad (spara också till dekoration)
Färskt ljust bröd, gärna surdegsbaguette, att doppa med

 

Gör så här
1. Skala räkorna. Hacka vitlöken. Skölj och grovhacka persiljan.
2. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt chiliflakes, salt och den hackade vitlöken. Pudra över lite paprikapulver och låt det hela fräsa på medelvärme i pannan ca 5 minuter.
3. Lägg i räkorna och tillaga dem tills de är rosa, inte för länge. Rör i persilja. Smaka av om det behövs mer salt.
4. Servera genast med gott färskt ljust bröd som bondbröd eller baguette.

 

Smaklig måltid!

 

Medverkande produkter

Prenumerera

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.

Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler klipp

Grillad fläskkarré med ugnsrostad pestopotatis

Grillad fläskkarré med ugnsrostad pestopotati..

Kalle och Carina grillar fläskkarré och lagar ugnsrostad pestopotatis som serveras tillsa..
Moules marinière

Moules marinière

En fransk klassiker, moules marinière, är musslor i ljuvligt god sås på vitt vin. I det h..
Hur gör man amarone?

Hur gör man amarone?

Hur gör man egentligen amarone? Carina berättar hur det går till, vilka druvor som använd..
Lagring av vin

Lagring av vin

Vad ska man tänka på vid lagring av vin och vilka viner kan man egentligen lagra?
Tanniner

Tanniner

Vad är tanniner egentligen och vad passar viner med mycket tanniner till för sorts mat? C..
Champagne vs. Crémant

Champagne vs. Crémant

Vad skiljer champagne och crémant åt? Carina förklarar.
Syra i viner

Syra i viner

Hur vet man att ett vin har mycket syra? Carina tipsar om ett roligt knep.
Hur gör man rosévin?

Hur gör man rosévin?

Carina berättar hur man gör rosévin samt vilka olika typer av rosévin det finns.
Socker i mousserande vin

Socker i mousserande vin

Carina går igenom tillverkningsmetoder för mousserande vin samt hur mycket socker det är ..
Salsiccia-ragu med färska fikon, chili och buffelmozzarella

Salsiccia-ragu med färska fikon, chili och bu..

Kalle & Carina lagar en Salsiccia-ragu med färska fikon, chili och buffelmozzarella och s..
Boeuf Lyonnaise

Boeuf Lyonnaise

Kalle & Carina lagar Boeuf Lyonnaise och smakar av tillsammans med ett Côtes du Rhône. ..
Albert Bichot Bourgogne Vieilles Vignes Chardonnay Eco

Albert Bichot Bourgogne Vieilles Vignes Chard..

Bourgogne har genom generationer charmat vinälskare för sina eleganta och smakrika viner...
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.