https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Webb-TV

Entrecôte, serranochips, pimientos de padrón och en härlig twist på mojo rojo

Kalle och Carina lagar till en entrecôte som avnjuts tillsammans med serranochips, pimientos de padrón och en variant på mojo rojo. Denna rätt matchas med ett rött kultvin från Mallorca, AN/2.

 

Ingredienser (2 personer)
600g Entrecoté (2 bitar)
250g Serranoskinka
200g Pimientos de padrón

 

Mojo Rojo
1 skiva Ljust bröd, kantskuret
3 msk Vatten
1 msk Rödvinsvinäger
1 Äggula
1/2 klyfta vitlök
1 tsk Paprikapulver
1 msk Färsk timjan, hackad
1,5 dl Matolja
Salt
Cayennepeppar

 

Gör så här
1. Dela varje serranoskinka i 2-3 bitar och lägg i en ugnssäker form/plåt. Ställ in i ugnen i 175 grader i ca 15 minuter tills de är krispiga.
2. Mojo Rojo: Mixa bröd, vatten, vinäger, äggula, vitlök, paprikapulver och matolja med en stavmixer. Smaka av med salt och cayennepeppar, häll över i lämplig serveringsskål och strö sedan över hackad timjan.
3. Stek paprikorna i olja på medelhög värme ca 10 min, salta med flingsalt. Paprikorna ska mörkna och få färg.
4. Salt och peppra entrecotén och stek den sedan 1 minut per sida för varje centimeter den är tjock. Exempel: Är den 3 cm tjock, stek den 3 minuter på vardera sida (ca 45 grader innertemperatur om ni har en termometer). Kolla gärna videon ovan för ytterligare tips. Låt köttet vila minst 5 minuter och stek sedan på det hastigt igen för att få det varmt innan servering. Skär upp köttet i bitar och salt och peppra igen efter smak.
5. Smaklig måltid! Servera gärna ett gott bröd till.

 

Smaklig måltid!

 

Medverkande produkter

Prenumerera

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.

Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler klipp

Smaka på Italien, Piemonte – Avsnitt 1. På besök hos Ricossa i dimmiga Piemonte

Smaka på Italien, Piemonte – Avsnitt 1...

Smaka på Italien med Carina Mian!   Piemonte, avsnitt 1. På besök hos Ricossa ..
Pasta Vongole

Pasta Vongole

Kalle och Carina bjuder på den klassiska rätten pasta Vongole. Till detta har de en Pinot..
Vin till grönmögelost

Vin till grönmögelost

Att hitta ett vin som passar till många olika sorters ostar är inte det lättaste. Många g..
Vin till vitmögelost

Vin till vitmögelost

Att hitta ett vin som passar till många olika sorters ostar är inte det lättaste. Många g..
Vin till kittost

Vin till kittost

Att hitta ett vin som passar till många olika sorters ostar är inte det lättaste. Många g..
Vin till getost

Vin till getost

Att hitta ett vin som passar till många olika sorters ostar är inte det lättaste. Många g..
Varma Äpplen

Varma Äpplen

Elin visar hur du gör drinken "Varma äpplen". Perfekt för alla som vill dricka något varm..
Gör grymma drinkar hemma!

Gör grymma drinkar hemma!

Elin visar två exempel på hur du enkelt kan göra goda drinkar hemma. Lycka till!  ..
Somrig sallad med gulbetor och kronärtskockor

Somrig sallad med gulbetor och kronärtskockor..

Kalle och Carina bjuder på en somrig sallad med gulbetor och kronärtskockor. Till detta h..
Roberto Vacchi lagar italienska köttbullar i tomatsås med pappardelle

Roberto Vacchi lagar italienska köttbullar i ..

Vin & Mat gästas av expertkommentatorn Roberto Vacchi som lagar italienska köttbullar i t..
Helstekt fläskytterfilé med honungsrostade tomater och karamelliserad fänkål

Helstekt fläskytterfilé med honungsrostade to..

Kalle och Carina bjuder på helstekt fläskytterfilé med honungsrostade tomater och karamel..
Smörstekt torskrygg med potatispuré och knaperstekt bacon

Smörstekt torskrygg med potatispuré och knape..

Kalle och Carina bjuder på smörstekt torskrygg med potatispuré och knaperstekt bacon. Til..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.