https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Varan har lagts i din varukorg!

Meny
Vinhyllan.se
  • Sök

Webb-TV

Dignitat Cava Brut Nature

Dignitat är ett torrt ekologiskt mousserande vin gjort av enbart handplockade druvor från en enskild vingård. Vinet har lagrats hela 15 månader, vilket är mycket längre än de 9 månader som krävs och som är brukligt hos de flesta Cava-producenter.

 

Dignitat är en specialutgåva tillverkad av familjen Masachs i Vilafranca del Penedés i Katalonien. Familjen har producerat Cava i över 100 år och nu är det fjärde generationen med Alex Ruiz Masachs som basar för cavaproduktionen. Druvor planterades hos familjen på de kalk- och mineralrika jordarna redan under romartiden. De ekologiska odlingarna utgör 22 hektar och druvorna trivs i det tempererade klimatet i Vilafranca de Penedès i hjärtat av Katalonien, bara 5 mil väster om Barcelona.

 

Grundaren Josep Masachs hade vingården ”Dignitat” som sin favoritgård och ansåg att gårdens bästa druvor växte där. Dignitat Cava Brut Nature är således en Special Réserve.

Prenumerera

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.

Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler klipp

Grillad fläskkarré med ugnsrostad pestopotatis

Grillad fläskkarré med ugnsrostad pestopotati..

Kalle och Carina grillar fläskkarré och lagar ugnsrostad pestopotatis som serveras tillsa..
Moules marinière

Moules marinière

En fransk klassiker, moules marinière, är musslor i ljuvligt god sås på vitt vin. I det h..
Hur gör man amarone?

Hur gör man amarone?

Hur gör man egentligen amarone? Carina berättar hur det går till, vilka druvor som använd..
Lagring av vin

Lagring av vin

Vad ska man tänka på vid lagring av vin och vilka viner kan man egentligen lagra?
Tanniner

Tanniner

Vad är tanniner egentligen och vad passar viner med mycket tanniner till för sorts mat? C..
Gambas al Pil Pil

Gambas al Pil Pil

Kalle & Carina lagar förrätten Gambas al Pil Pil och smakar av tillsammans med en Cava. ..
Champagne vs. Crémant

Champagne vs. Crémant

Vad skiljer champagne och crémant åt? Carina förklarar.
Syra i viner

Syra i viner

Hur vet man att ett vin har mycket syra? Carina tipsar om ett roligt knep.
Hur gör man rosévin?

Hur gör man rosévin?

Carina berättar hur man gör rosévin samt vilka olika typer av rosévin det finns.
Socker i mousserande vin

Socker i mousserande vin

Carina går igenom tillverkningsmetoder för mousserande vin samt hur mycket socker det är ..
Salsiccia-ragu med färska fikon, chili och buffelmozzarella

Salsiccia-ragu med färska fikon, chili och bu..

Kalle & Carina lagar en Salsiccia-ragu med färska fikon, chili och buffelmozzarella och s..
Boeuf Lyonnaise

Boeuf Lyonnaise

Kalle & Carina lagar Boeuf Lyonnaise och smakar av tillsammans med ett Côtes du Rhône. ..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.