https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Varan har lagts i din varukorg!

Meny
Vinhyllan.se
  • Sök

Webb-TV

Crème Ninon

Kalle och Carina lagar till en lyxig soppa på gröna ärtor och torr cava, en variant av Crème Ninon med parmesanflarn och örtcrème. Till detta dricker de samma Cava som de toppat soppan med.

 

Ingredienser (2 personer)

 

Crème Ninon
2,5 dl frysta gröna ärtor
1-2 st scharlottenlökar
1/3 st vitlöksklyfta
2,5 dl grönsaksbuljong
1-2 tsk pressad citron
0,5 dl grädde
Salt
Vitpeppar
Smör

 

Örtcrème
1 dl Crème fraîche
Ramslök eller gräslök
Citronbasilika eller mynta
Citronzest
Några droppar tabasco
Salt

 

Parmesanflarn
ca 100g Parmesanost

 

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv ner parmesanosten och bred ut i runda cirklar på bakplåtspapper. Grädda i cirka 5 minuter, tills de har blivit svagt ljusbruna. Låt svalna lite och rulla sedan ihop dem innan de stelnat helt.
2. Fräs scharlottenlök i smör tills den är mjuk, riv ner vitlöken. Häll i buljong samt grädde och låt koka upp och sjuda en stund. Smaka av med salt och peppar.
3. Tillsätt ärtorna och värm upp utan att det kokar. Mixa soppan och smaka av med citron. Vill du ha soppan helt slät så kan du sila den.
4. Örtcrème: Vispa crème fraîchen tills den blivit fast. Hacka örterna och vänd ner. Riv ner citroncest och smaka av med tabasco och salt.
5. Servera soppan och toppa den med lite cava.

 

Smaklig måltid!

 

Medverkande produkter

Prenumerera

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.

Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler klipp

Mimosa

Mimosa

Här kommer recept och video på en variant av mimosa, med prosecco istället för champagne...
Hugo

Hugo

Här kommer recept och video på drinken Hugo!   Recept för en drink 15 cl Pros..
Sangria White

Sangria White

Här kommer recept och video på en vit Sangria!   Recept för en kanna 5 dl Vit..
Aperol Spritz

Aperol Spritz

Här kommer recept och video på klassikern Aperol Spritz!   Recept för en drink..
Grillad fläskkarré med ugnsrostad pestopotatis

Grillad fläskkarré med ugnsrostad pestopotati..

Kalle och Carina grillar fläskkarré och lagar ugnsrostad pestopotatis som serveras tillsa..
Moules marinière

Moules marinière

En fransk klassiker, moules marinière, är musslor i ljuvligt god sås på vitt vin. I det h..
Hur gör man amarone?

Hur gör man amarone?

Hur gör man egentligen amarone? Carina berättar hur det går till, vilka druvor som använd..
Lagring av vin

Lagring av vin

Vad ska man tänka på vid lagring av vin och vilka viner kan man egentligen lagra?
Tanniner

Tanniner

Vad är tanniner egentligen och vad passar viner med mycket tanniner till för sorts mat? C..
Gambas al Pil Pil

Gambas al Pil Pil

Kalle & Carina lagar förrätten Gambas al Pil Pil och smakar av tillsammans med en Cava. ..
Champagne vs. Crémant

Champagne vs. Crémant

Vad skiljer champagne och crémant åt? Carina förklarar.
Syra i viner

Syra i viner

Hur vet man att ett vin har mycket syra? Carina tipsar om ett roligt knep.
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.