Webb-TV
Bruschetta deluxe
Kalle och Carina bjuder på en Bruschetta deluxe med bland annat aubergine, paprika och pesto. Till detta har de en flaska Luna di Mezzanotte Barbera d´Alba Superiore från Piemonte, Italien.
Ingredienser (4 personer)
4 skivor lantbröd
4 skivor parmaskinka
1 msk olivolja
1 klyfta vitlök, finhackad
1 st aubergine
2 st paprikor
100 gram svarta oliver
Salt
Svartpeppar
Pesto
1 dl Riven Parmesan
1 dl Riven Pecorino
2 msk Pinjenötter
En kruka Basilika
1-2 msk Olivolja
1 st Vitlöksklyfta
Salt
Gör så här
1. Dela upp paprikorna i halvor och ta bort kärnhuset. Lägg med skalet uppåt i en ugnsform med olivolja och grilla i ugnen tills de blir svarta, 225 grader i ca 15 minuter. Lägg paprikan i en bunke när de är klara och ha över plastfolie och låt dem svalna, så blir det enklare att dra av skalet. Skala och skär upp paprikan.
2. Pesto: Mortla en vitlöksklyfta och salt. Tillsätt och mortla basilikan följt av pinjenötter, parmesan och pecorino. Avsluta med att hälla i lite olivolja åt gången och rör runt.
3. Stek aubergine i olivoljan, salta och peppra. Tillsätt vitlöken i slutet så den inte blir bränd. Grilla eller rosta lantbrödet. Montera bruschettan med aubergine, parmaskinka och paprika. Toppa med pesto och oliver. Servera!
Smaklig måltid!
Medverkande produkter
Prenumerera
Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.
Fler klipp
Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt ..
Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt ..
Smörig Vinterdrink
Miss Li på besök!
Skumbanan i vin?
Hö och läder i vin?
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.