https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan-24

Webb-TV

Boeuf Lyonnaise

Kalle & Carina lagar Boeuf Lyonnaise och smakar av tillsammans med ett Côtes du Rhône.

 

Ingredienser (2 personer)
1 st Gul lök
1 st Vitlöksklyfta
250g Kokt potatis
50g Blomkål
300g Ryggbiff
Mild ost, t.ex Comté eller Gruyère
Persilja
Salt
Peppar
Smör
Rapsolja
Vinäger

 

Dijonkräm
1 dl Crème Fraiche
1-2 msk dijonsenap
Salt
Peppar

 

Gör så här
1. Dela och skiva löken, stek sedan på låg temperatur (svetta löken) och tillsätt pressad vitlök efter en stund.
2. Sätt ugnen på 100° grader. Skiva och dela potatisen. Dela blomkålen i små bitar. Börja med att steka potatisen i olja och smör och tillsätt blomkålen efter en stund. Lägg upp på serveringstallrik och riv över ost. Ställ sedan in i ugnen för varmhållning tills köttet och löken är klar.
3. Skiva upp ryggbiffen och skär den i trekanter. Hetta upp stekpannan ordentligt och bryn sedan köttet hastigt i olja så att det får färg på alla sidor.
4. Blanda crème fraiche och dijonsenap, smaka av med salt och peppar. Krämen blir fastare om du vispar med elvisp eller mixerstav.
5. Ta fram tallrikarna från ugnen, strö över hackad persilja och droppa över lite vinäger. Lägg på köttet och servera sedan rätten tillsammans med dijonkrämen.

 

Smaklig måltid!

Medverkande produkter

Prenumerera

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.

Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler klipp

Så gör proffset jordgubbstårta!

Så gör proffset jordgubbstårta!

Har du funderat hur man får till ett bakverk som ett proffs? Josefin Gauffin, en av Sveri..
Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt 2. Gammalt möter nytt i trendiga vinregionen Empordà

Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt ..

I andra avsnittet besöker vi vinproducenten Pereladas vineri, tillhörande slott, munkklos..
Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt 1. Cavans hemland och den pulserande storstaden

Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt ..

Vi besöker vinproducenten Perelada och lär oss allt om cavaproduktion. Hur producerar man..
Vin till hamburgare?

Vin till hamburgare?

Vad kan man dricka för vin till hamburgare? Carina går igenom några förslag.
Smörig Vinterdrink

Smörig Vinterdrink

Elin gör en Smörig Vinterdrink. Ett kryddsmör blandas med rom och varmt vatten.  ..
Miss Li på besök!

Miss Li på besök!

Vi har träffat Miss Li (Linda Karlsson) som pratar med Carina om sin livsresa, hundarna o..
Clover Club

Clover Club

Elin gör en Clover Club, en klassisk cocktail med frisk hallonsmak.   Så här g..
Jungle Bird

Jungle Bird

Elin gör en Jungle Bird, en fruktig och smakrik cocktail.   Recept Jungle Bird..
Kaffe Gin & Tonic

Kaffe Gin & Tonic

Har du provat en G&T med kaffe? Elin gör en Gin & Tonic med en twist.   Recept..
Vanilj i vin?

Vanilj i vin?

Vanilj i vin? Carina berättar hur det kommer sig att man kan känna vaniljtoner i vin.
Sur lie, vad betyder det?

Sur lie, vad betyder det?

Sur lie, vad betyder det? Carina förklarar.
Skumbanan i vin?

Skumbanan i vin?

Skumbanan i vin? Jodå, Carina förklarar hur det kommer sig att man kan känna doften av sk..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.