https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Varan har lagts i din varukorg!

Meny
Vinhyllan.se
  • Sök

Webb-TV

Boeuf Lyonnaise

Kalle & Carina lagar Boeuf Lyonnaise och smakar av tillsammans med ett Côtes du Rhône.

 

Ingredienser (2 personer)
1 st Gul lök
1 st Vitlöksklyfta
250g Kokt potatis
50g Blomkål
300g Ryggbiff
Mild ost, t.ex Comté eller Gruyère
Persilja
Salt
Peppar
Smör
Rapsolja
Vinäger

 

Dijonkräm
1 dl Crème Fraiche
1-2 msk dijonsenap
Salt
Peppar

 

Gör så här
1. Dela och skiva löken, stek sedan på låg temperatur (svetta löken) och tillsätt pressad vitlök efter en stund.
2. Sätt ugnen på 100° grader. Skiva och dela potatisen. Dela blomkålen i små bitar. Börja med att steka potatisen i olja och smör och tillsätt blomkålen efter en stund. Lägg upp på serveringstallrik och riv över ost. Ställ sedan in i ugnen för varmhållning tills köttet och löken är klar.
3. Skiva upp ryggbiffen och skär den i trekanter. Hetta upp stekpannan ordentligt och bryn sedan köttet hastigt i olja så att det får färg på alla sidor.
4. Blanda crème fraiche och dijonsenap, smaka av med salt och peppar. Krämen blir fastare om du vispar med elvisp eller mixerstav.
5. Ta fram tallrikarna från ugnen, strö över hackad persilja och droppa över lite vinäger. Lägg på köttet och servera sedan rätten tillsammans med dijonkrämen.

 

Smaklig måltid!

Medverkande produkter

Prenumerera

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.

Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler klipp

Grillad fläskkarré med ugnsrostad pestopotatis

Grillad fläskkarré med ugnsrostad pestopotati..

Kalle och Carina grillar fläskkarré och lagar ugnsrostad pestopotatis som serveras tillsa..
Moules marinière

Moules marinière

En fransk klassiker, moules marinière, är musslor i ljuvligt god sås på vitt vin. I det h..
Hur gör man amarone?

Hur gör man amarone?

Hur gör man egentligen amarone? Carina berättar hur det går till, vilka druvor som använd..
Lagring av vin

Lagring av vin

Vad ska man tänka på vid lagring av vin och vilka viner kan man egentligen lagra?
Tanniner

Tanniner

Vad är tanniner egentligen och vad passar viner med mycket tanniner till för sorts mat? C..
Gambas al Pil Pil

Gambas al Pil Pil

Kalle & Carina lagar förrätten Gambas al Pil Pil och smakar av tillsammans med en Cava. ..
Champagne vs. Crémant

Champagne vs. Crémant

Vad skiljer champagne och crémant åt? Carina förklarar.
Syra i viner

Syra i viner

Hur vet man att ett vin har mycket syra? Carina tipsar om ett roligt knep.
Hur gör man rosévin?

Hur gör man rosévin?

Carina berättar hur man gör rosévin samt vilka olika typer av rosévin det finns.
Socker i mousserande vin

Socker i mousserande vin

Carina går igenom tillverkningsmetoder för mousserande vin samt hur mycket socker det är ..
Salsiccia-ragu med färska fikon, chili och buffelmozzarella

Salsiccia-ragu med färska fikon, chili och bu..

Kalle & Carina lagar en Salsiccia-ragu med färska fikon, chili och buffelmozzarella och s..
Albert Bichot Bourgogne Vieilles Vignes Chardonnay Eco

Albert Bichot Bourgogne Vieilles Vignes Chard..

Bourgogne har genom generationer charmat vinälskare för sina eleganta och smakrika viner...
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.