Webb-TV
Boeuf Lyonnaise
Kalle & Carina lagar Boeuf Lyonnaise och smakar av tillsammans med ett Côtes du Rhône.
Ingredienser (2 personer)
1 st Gul lök
1 st Vitlöksklyfta
250g Kokt potatis
50g Blomkål
300g Ryggbiff
Mild ost, t.ex Comté eller Gruyère
Persilja
Salt
Peppar
Smör
Rapsolja
Vinäger
Dijonkräm
1 dl Crème Fraiche
1-2 msk dijonsenap
Salt
Peppar
Gör så här
1. Dela och skiva löken, stek sedan på låg temperatur (svetta löken) och tillsätt pressad vitlök efter en stund.
2. Sätt ugnen på 100° grader. Skiva och dela potatisen. Dela blomkålen i små bitar. Börja med att steka potatisen i olja och smör och tillsätt blomkålen efter en stund. Lägg upp på serveringstallrik och riv över ost. Ställ sedan in i ugnen för varmhållning tills köttet och löken är klar.
3. Skiva upp ryggbiffen och skär den i trekanter. Hetta upp stekpannan ordentligt och bryn sedan köttet hastigt i olja så att det får färg på alla sidor.
4. Blanda crème fraiche och dijonsenap, smaka av med salt och peppar. Krämen blir fastare om du vispar med elvisp eller mixerstav.
5. Ta fram tallrikarna från ugnen, strö över hackad persilja och droppa över lite vinäger. Lägg på köttet och servera sedan rätten tillsammans med dijonkrämen.
Smaklig måltid!
Medverkande produkter
Prenumerera
Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.
Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.
Fler klipp
Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt ..
Smaka på Spanien, Katalonien – Avsnitt ..
Smörig Vinterdrink
Miss Li på besök!
Skumbanan i vin?
Hö och läder i vin?
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.