https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Varan har lagts i din varukorg!

Meny
Vinhyllan.se
  • Sök

Webb-TV

Barbera d’Asti Ca’ Bianca

På bergssluttningarna i Astiprovinsen i Piemonte odlas Barberadruvan som tack vare det karga läget härdas och därför utvecklas druvan och vinerna till något alldeles unikt. Regionen Piemonte är sprängfylld av kulinarisk historia och tradition där gediget hantverk och kvalitet alltid står i första rummet. Något som även influerar och påverkar vinmakare i området. Just därför har Ca’ Bianca tagit fram denna noga utvalda DOCG-märkta Barbera d´Asti Superiore.

 

Ca’Bianca Barbera d’Asti har en rubinröd färg och en medelfyllig doft med inslag av solmogna mörka bär, viol och en viss kryddighet i avslutet. Smaken bär toner av mörka bär och har inslag av viol och sötlakrits, vilket gör att den gärna paras ihop med italiensk antipasti, pastarätter och framförallt hemgjord pizza. Vinet är friskt och balanserat med mjuka tanniner och en viss kryddighet i eftersmaken.

Prenumerera

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.

Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler klipp

Grillad fläskkarré med ugnsrostad pestopotatis

Grillad fläskkarré med ugnsrostad pestopotati..

Kalle och Carina grillar fläskkarré och lagar ugnsrostad pestopotatis som serveras tillsa..
Moules marinière

Moules marinière

En fransk klassiker, moules marinière, är musslor i ljuvligt god sås på vitt vin. I det h..
Hur gör man amarone?

Hur gör man amarone?

Hur gör man egentligen amarone? Carina berättar hur det går till, vilka druvor som använd..
Lagring av vin

Lagring av vin

Vad ska man tänka på vid lagring av vin och vilka viner kan man egentligen lagra?
Tanniner

Tanniner

Vad är tanniner egentligen och vad passar viner med mycket tanniner till för sorts mat? C..
Gambas al Pil Pil

Gambas al Pil Pil

Kalle & Carina lagar förrätten Gambas al Pil Pil och smakar av tillsammans med en Cava. ..
Champagne vs. Crémant

Champagne vs. Crémant

Vad skiljer champagne och crémant åt? Carina förklarar.
Syra i viner

Syra i viner

Hur vet man att ett vin har mycket syra? Carina tipsar om ett roligt knep.
Hur gör man rosévin?

Hur gör man rosévin?

Carina berättar hur man gör rosévin samt vilka olika typer av rosévin det finns.
Socker i mousserande vin

Socker i mousserande vin

Carina går igenom tillverkningsmetoder för mousserande vin samt hur mycket socker det är ..
Salsiccia-ragu med färska fikon, chili och buffelmozzarella

Salsiccia-ragu med färska fikon, chili och bu..

Kalle & Carina lagar en Salsiccia-ragu med färska fikon, chili och buffelmozzarella och s..
Boeuf Lyonnaise

Boeuf Lyonnaise

Kalle & Carina lagar Boeuf Lyonnaise och smakar av tillsammans med ett Côtes du Rhône. ..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.