https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Varan har lagts i din varukorg!

Meny
Vinhyllan.se
  • Sök

Webb-TV

Albert Bichot Bourgogne Vieilles Vignes de Pinot Noir

Bichot Bourgogne Vielles Vignes (gamla vinstockar) Pinot Noir produceras från 25 till 35 år gamla vinstockar som finns i Côte de Beaune och Côte de Nuits. Båda dessa vinregioner ligger på lera och kalkstensjordar. Mångfalden av deras exponering och höjd ger möjlighet att arbeta med en mosaik av vingårdar. Därvid uppnås en bra komplexitet. De gamla vinstockarna ger vinet en speciell aromatisk koncentration.

 

Vinet framställs av inköpta druvor och druvmust från välrenommerade odlare. Jäsningen äger rum mellan 18 till 25 dagar i traditionella burgundiska ekfat. Temperaturen regleras. Första jäsningen sker vid temperaturer mellan 10-14 C för att få fram frukten ur druvan och därefter ökas temperaturen till 20-30 C för att utveckla kropp och tanniner. Dagligen pumpas druvresterna runt försiktigt för att utvinna bästa möjliga tanniner. Vinet lagras därefter mellan 8 till 12 månader på en blandning av ekfat och rostfria tankar. Faten tillför vinet aromer och struktur.

Prenumerera

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.

Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler klipp

Mimosa

Mimosa

Här kommer recept och video på en variant av mimosa, med prosecco istället för champagne...
Hugo

Hugo

Här kommer recept och video på drinken Hugo!   Recept för en drink 15 cl Pros..
Sangria White

Sangria White

Här kommer recept och video på en vit Sangria!   Recept för en kanna 5 dl Vit..
Aperol Spritz

Aperol Spritz

Här kommer recept och video på klassikern Aperol Spritz!   Recept för en drink..
Crème Ninon

Crème Ninon

Kalle och Carina lagar till en lyxig soppa på gröna ärtor och torr cava, en variant av Cr..
Grillad fläskkarré med ugnsrostad pestopotatis

Grillad fläskkarré med ugnsrostad pestopotati..

Kalle och Carina grillar fläskkarré och lagar ugnsrostad pestopotatis som serveras tillsa..
Moules marinière

Moules marinière

En fransk klassiker, moules marinière, är musslor i ljuvligt god sås på vitt vin. I det h..
Hur gör man amarone?

Hur gör man amarone?

Hur gör man egentligen amarone? Carina berättar hur det går till, vilka druvor som använd..
Lagring av vin

Lagring av vin

Vad ska man tänka på vid lagring av vin och vilka viner kan man egentligen lagra?
Tanniner

Tanniner

Vad är tanniner egentligen och vad passar viner med mycket tanniner till för sorts mat? C..
Gambas al Pil Pil

Gambas al Pil Pil

Kalle & Carina lagar förrätten Gambas al Pil Pil och smakar av tillsammans med en Cava. ..
Champagne vs. Crémant

Champagne vs. Crémant

Vad skiljer champagne och crémant åt? Carina förklarar.
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.