https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Varan har lagts i din varukorg!

Meny
Vinhyllan.se
  • Sök

Webb-TV

Albert Bichot Bourgogne Vieilles Vignes de Pinot Noir

Bichot Bourgogne Vielles Vignes (gamla vinstockar) Pinot Noir produceras från 25 till 35 år gamla vinstockar som finns i Côte de Beaune och Côte de Nuits. Båda dessa vinregioner ligger på lera och kalkstensjordar. Mångfalden av deras exponering och höjd ger möjlighet att arbeta med en mosaik av vingårdar. Därvid uppnås en bra komplexitet. De gamla vinstockarna ger vinet en speciell aromatisk koncentration.

 

Vinet framställs av inköpta druvor och druvmust från välrenommerade odlare. Jäsningen äger rum mellan 18 till 25 dagar i traditionella burgundiska ekfat. Temperaturen regleras. Första jäsningen sker vid temperaturer mellan 10-14 C för att få fram frukten ur druvan och därefter ökas temperaturen till 20-30 C för att utveckla kropp och tanniner. Dagligen pumpas druvresterna runt försiktigt för att utvinna bästa möjliga tanniner. Vinet lagras därefter mellan 8 till 12 månader på en blandning av ekfat och rostfria tankar. Faten tillför vinet aromer och struktur.

Prenumerera

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.

Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.

 

E-postadress*

Mobilnummer

  • Klicka för att dela på facebook
  • Klicka för att dela på twitter
  • Klicka för att dela på pinterest

Fler klipp

Dignitat Cava Brut

Dignitat Cava Brut

Dignitat Cava Brut är en krispig, torr Cava som passar bra som apéritif och till kryddsta..
Smaka på Italien – Avsnitt 6. Det gröna guldet

Smaka på Italien – Avsnitt 6. Det gröna gulde..

Smaka på Italien med Carina Mian!   Avsnitt 6. Det gröna guldet I det sista a..
Smaka på Italien – Avsnitt 5. Casisano, med utsikt över Montalcino

Smaka på Italien – Avsnitt 5. Casisano,..

Smaka på Italien med Carina Mian!   Avsnitt 5. Casisano, med utsikt över Monta..
Smaka på Italien – Avsnitt 4. Den surfande vinmakaren, Castellani

Smaka på Italien – Avsnitt 4. Den surfa..

Smaka på Italien med Carina Mian!   Avsnitt 4. Den surfande vinmakaren, Castel..
Grand Marrenon Luberon

Grand Marrenon Luberon

I de höga bergen mellan Provence och Chateauneuf-du-Pape ligger vinområdet AOC Luberon, e..
Smaka på Italien – Avsnitt 3. I hjärtat av proseccoland

Smaka på Italien – Avsnitt 3. I hjärtat..

Smaka på Italien med Carina Mian!   Avsnitt 3. I hjärtat av proseccoland Vi h..
Smaka på Italien – Avsnitt 2. Familjen Zenato & provinsen Veronas guldgruvor

Smaka på Italien – Avsnitt 2. Familjen ..

Smaka på Italien med Carina Mian!   Avsnitt 2. Familjen Zenato & provinsen Ver..
Smaka på Italien – Avsnitt 1. Bolla, Amarone & den hemliga restaurangen

Smaka på Italien – Avsnitt 1. Bolla, Am..

Premiär för "Smaka på Italien" med Carina Mian! Då var det dags att dra igång vår progra..
Hur går degorgering av ett mousserande vin till? Bengt Åkesson på Skepparps Vingård berättar.

Hur går degorgering av ett mousserande vin ti..

Programserie ”Svenskt vin från svenska vingårdar”. Avsnitt 3. Vi besöker Skepparps Vingå..
Ecoltura Spumante Rosé Extra Dry

Ecoltura Spumante Rosé Extra Dry

Ecoltura Spumante Rosé Extra Dry är ett nytillskott i familjen av ekologiska viner från E..
Perfect Day Bubbles Spumante Cuvée Extra Dry

Perfect Day Bubbles Spumante Cuvée Extra Dry

Nu lanseras ett efterlängtat tillskott i vinfamiljen Perfect day – Perfect day BUBBLES. B..
Håkan Hansson på Hällåkra Vingård förklarar den ”skandinaviska smaken”

Håkan Hansson på Hällåkra Vingård förklarar d..

Programserie ”Svenskt vin från svenska vingårdar”. Avsnitt 2. En dimmig vintermorgon ta..
Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.