https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Varan har lagts i din varukorg!

Meny
Vinhyllan.se
  • Sök

Vinhyllan provar Pinot Noir

Varför är Pinot Noir viner ofta så dyra? Det kan man verkligen undra för det här är en druvsort som är rätt så svag och som lätt muterar. Druvan är inte helt enkel att odla och det kan kanske vara en del av svaret på frågan. En annan sak är att vinet praktiskt taget dyrkas av vinkännare världen över. Likheten mellan Pinot Noir och Merlot är slående. Men till skillnad från Merlot så kommer Pinot Noir inte att färga glaset för denna druva har ett tunnare skal. Läs mer om Pinot Noir..

Vinhyllan genomförde i mitten av Februari 2018 en provning av 5 st viner gjorda på druvan Pinot Noir. Vinerna är en blandning av produkter i beställningssortimentet och fasta sortimentet (finns i butiker).

Testpanelen bestod av inbjudna prenumeranter och anställda på Vinhyllan. Till provningen hade vi plockmat, bland annat lagrad ost, skinka och kyckling, för att testa hur vinet fungerade med eller utan tilltugg. Nedan kan ni se vad vi kom fram till. Betyget är satt efter pris och smak.

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.