https://vinhyllan.se/wp-content/themes/vinhyllan

Varan har lagts i din varukorg!

Meny
Vinhyllan.se
  • Sök

Måste man skåla med Champagne?

Champagneförsäljningen har visserligen ökat på senare år men faktum är att svensken föredrar att skåla i annat bubbel och helst ganska billigt sådant enligt Systembolagets topplista. Vad har vi då för alternativ av mousserande? Här har ni några exempel.

Cremant – Mousserande vin som framställs på samma sätt som Champagne, med en andra jäsning på flaska men från andra franska vindistrikt, kallas istället för crémant. Några vanliga ursprung för Cremant är Loire, Alsace, Bourgogne, Jura, och Limoux. Här kan man hitta riktiga prisvärda guldklimpar.

Franciacorta – Från Lombardiet kommer Italiens svar på Champagne. Franciacorta har liknande tillverkningsmetod, druvor samt prisklass som Champagne.

Prosecco – Ett mousserande vin från Veneto och dess kuperade samt blåsiga miljö är perfekt för att odla druvan Glera som vinet Prosecco bygger på. Prosecco som nått den internationella marknaden tenderar att vara en smula söt. Kanske är det en avgörande faktor till framgången i Sverige parallellt med ett relativt lågt pris.

Cap Classique – Den sydafrikanska versionen av champagne, liknande tillverkningsmetod och druvor. Ett mycket prisvärt alternativt mousserande vin som fungerar utmärkt för nyårsskålen.

Cava – Den spanska versionen av champagne. Till skillnad från champagne måste inte Cava komma från ett specifikt område i spanien. Dock sker produktionen av Cava främst i Katalonien och Pendesdistriktet. Andra ursprung är Rioja, Navarra och Zaragoza.

Sekt – Från Tyskland och Österrike, tillverkas enligt de metoder som gäller i respektive område. Deutscher Sekt måste dock produceras i Tyskland av inhemska druvor. Därav hög kvalitet och höga priser.

Klicka för att dela på facebook

Klicka för att dela på twitter

Klicka för att dela på pinterest

Vinhyllan.se

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.